« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
ZANIMLJIVO!

Muškarci i požuda - je li veća od ženske?

Neka od novijih istraživanja pokazuju kako muškarci mogu biti ti koji manje osjećaju požudu unutar neke duže veze

Tko je napaljeniji?
Tko je napaljeniji? (Dreamstime)
Više o

žene

,

muškarci

,

požuda

Desetljećima znanstvenici vjeruju kako je muška požuda intenzivnija i snažnija od ženske što je u skladu s brojnim istraživanjima iz tih vremena. Novija istraživanja, s druge strane, otkrivaju da se spolne razlike zapravo ne mogu uvijek tako promatrati jer ima mnogo načina kako definirati i izmjeriti požudu.

Neka od novijih istraživanja pokazuju kako muškarci mogu biti ti koji manje osjećaju požudu unutar neke duže veze.

Nekadašnja istraživanja sadržavala bi pitanja kao što je: "Koliko ste osjećali požudu tijekom prošlog mjeseca?" Na ovo bi pitanje muškarci uredno odgovarali s više osjećanja požude od žena. No kad se pitanje postavilo kao osjećaj požude u određenom momentu - količina požude tijekom seksualnog odnosa - nije bilo razlike među spolovima.

"Ovo saznanje nam stavlja u pitanje saznanja o spolnim stereotipima u smislu žene kao te koja je suzdržanija i manje seksualna", kaže Lorri Brotto, profesorica ginekologije i porodništva na Sveučilištu British Columbia i privatni psihoterapeut. "Čini se kako faktori požude u momentu mogu biti jednako potentni za žene i muškarce", nastavlja Brotto.

Drugi su došli do teorije koja kaže da se ženska požuda događa u skladu s menstrualnim ciklusom tj. tijekom ženskog vrhunca uzbuđenja i požude zapravo se događa ovulacija te je njihova motivacija za seksom jednaka kao muškarčeva.

Više o ovoj zanimljivoj temi pročitajte na portalu Gentleman.hr

15.10.2017. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh