« Život
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
ZAPAMTITE :)

Što NE treba raditi u avionu?

Mnogi putnici kabinu aviona više smatraju nečem sličnom dnevnoj sobi, umjesto javnog transportnog sredstva, pa se sukladno tome tako i ponašaju... što je, naravno, pogrešno

Ove stvari izbjegavajte u avionu
Ove stvari izbjegavajte u avionu (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

avion

,

putovanje avionom

Putovanja avionom znaju biti stresna. Ako putujte malo dalje i još ako putujete s malom djecom takva putovanja mogu vrlo lako postati noćna mora za vas, ali i ostale suputnike, stoga psihofizičke pripreme više su nego potrebne.

Iako konkretne savjete za takva duga putovanja s klincima još uvijek nemamo, svakako želimo s vama podijeliti nekoliko, konkretno dvadesetak "Što ne raditi u avionu" savjeta, a kako bi putovanje bilo što ugodnije i na kraju krajeva bezbolnije, vama i drugima.

Mnogi putnici kabinu aviona više smatraju nečem sličnom dnevnoj sobi, umjesto javnog transportnog sredstva, pa se sukladno tome tako i ponašaju. No, pogreške su evidentne.

  1. Ne hodajte bosi po avionu. Da li hodate bosi u vlaku? Autobusu? Bilo kojem javnom prijevozu? Ne. Podovi aviona prepuno su bakterija i nevidljivog smeća.
  2. Izbjegavajte led u piću. Iako zbog loše kvalitete pitke vode u zrakoplovu istu ne poslužuju, već onu u bočici, led za piće radi se još uvijek iz te vode iz spremnika. Izbjegavajte stoga led. A što će vam? Za viski?
  3. Nemojte prosjediti cijeli let. Naravno ako vaš let traje satima svako malo prošećite, skoknite do WC-a. Dugo sjedenje i učestalo sjedenje, ako ste česti putnik, može uzrokovati i trombozu vena. Tu bolest još zovu i "simptom ekonomske klase".
  4. Skinite kontaktne leće. Ako je izvedivo letite bez njih u očima. Zrak je u avionu vrlo suh i može prouzročiti iritaciju očiju. Osim toga nije pametno zaspati s lećama u očima.
  5. Ne gasite ventilator iznad sjedala. Ako vam je baš hladno, radije obucite majicu. Naime, doktori preporučuju da ventilator bude aktivan, čak i podešen na najjače puhanje, a kako bi otpuhao razne klice koje se nalaze u zraku, a prije nego uđu u vašu osobnu zonu.
  6. Ne jedite hranu koja ja pala na stolić. Zar jedete hranu koja padne na stol na nekom javnom mjestu? Stolić u avionu, iako izgleda čisto, nije toliko čist ni dezinficiran da bi bio prikladan za direktno držanje hrane na njemu. Na tom stoliću osim hrane drže se i razne druge stvari, mobiteli, tableti, laptopi. Uglavnom nemojte. Hrana vam ionako dolazi na pladnju u prikladnom suđu. Tako neka i ostane.

Sve savjete pročitajte na portalu Gentleman.hr

 

25.03.2017. 18:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh