« Muškarci
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
KRIZA

Što kad partner uđe u krizu srednjih godina?

Vaš suprug vjerojatno ne želi priznati da se osjeća starim, neprivlačnim, van forme, predebelim i nesretnim zbog nedostignutih karijernih ciljeva i prevelike poslovne

Osjeća se loše...
Osjeća se loše... (Arhiva)
Više o

muškarci

,

kriza srednjih godina

Žene ulazu u menopauzu, dok muškarce čeka kriza srednjih godina - a njih udara puno jače nego nježniji spol... štoviše, trebamo ih zvati slabijim spolom, jer su žene puno jače u tim godinama.

Postoji ogromna razlika između ponašanja žene koja prolazi kroz predmenopauzu i muškaraca u krizi srednjih godina. Žene su bolje pripremljene. Žene o tome čitaju, razgovaraju s prijateljicama, te organiziraju sebi potporu.

Muškarci s druge strane ne znaju što ih je snašlo i zbog čega se osjećaju tako kako se osjećaju.

Vaš suprug vjerojatno ne želi priznati da se osjeća starim, neprivlačnim, van forme, predebelim i nesretnim zbog nedostignutih karijernih ciljeva i prevelike poslovne odgovornosti. Također, plaši ga pomisao da će umrijeti prije nego je počeo uživati u životu.

Nemojte se iznenaditi ako pođu okrivljivati vas, a možda čak i obitelj za svoju jad: „Da se nisam oženio, mogao bi putovati, gledati zalazak sunca negdje na obali umjesto otplaćivati hipoteku i dječje obrazovanje".

Muškarci i izražavanje osjećaja rijetko idu ruku pod ruku. Oni se žele doimati jakima, sabranima i sposobnima kontrolirati situaciju, čak i kada su najslabiji. Što onda raditi s takvim muškarcem? Prvo morate znati da kriza srednjih godina nije vaša krivnja, a ni njegova.

Tako da mu morate dati malo više prostora i dati mu vremena da se pomiri sa svojim godinama, samo to.

18.11.2021. 20:54:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.11.2021. 23:15
    Udu svi prije poslije
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh