« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana
SAVJETI

Što doručkovati, pitanje je sad...

Među raznim čimbenicima koji pridonose uspješnoj kontroli tjelesne težine, konzumacija hrane bogate vlaknima pojavljuje se kao učinkovita strategija

Ukratko... ;)
Ukratko... ;) (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

jesen

,

bobičasto voće

,

zob

,

chia sjemenke

,

grčki jogurt

Naravno da ste, nakon ljetne sezone koja u većini slučajeva nije prošla očekinano (čitaj: nisam skinuo kile koje sam trebao/la), ove jeseni je u planu dotjerati figuru, i sigurno  već planirate što ćete jesti.

Među raznim čimbenicima koji pridonose uspješnoj kontroli tjelesne težine, konzumacija hrane bogate vlaknima pojavljuje se kao učinkovita strategija.

Vlakna koja se nalaze u hrani biljnog podrijetla igraju ključnu ulogu u skidanju kilograma. Osim svojih dobro poznatih prednosti za probavu, hrana bogata vlaknima povećava osjećaj sitosti, obuzdava glad i pomaže u kontroli unosa kalorija.

Četiri namirnice bogate vlaknima možemo pojesti već na početku dana. To su zob, chia sjemenke, bobičasto voće i grčki jogurt.

Bobičasto voće, poput šumskih jagoda, borovnica, malina i ribizla, sadrži hrpu hranjivih tvari, kao i vlakna. Zbog toga se smatra odličnim izborom za prvi obrok u danu. Može se dodati u smoothie, svježem siru ili zobenoj kaši.

Chia sjemenke imaju impresivan udio vlakana i zdravih masti, čime doručak čine zasitnim.

Grčki jogurt je kremasti mliječni proizvod bogat proteinima koji je stekao popularnost zbog gušće teksture i većeg sadržaja proteina u odnosu na običan jogurt. Iako sadrži manje vlakana od neke druge hrane, proteini u njemu mogu pridonijeti osjećaju sitosti, što može pomoći u kontroli apetita i smanjiti prejedanje.

Zob je bogata topivim vlaknima, koja tvore supstancu nalik na gel u probavnom traktu, čime usporavaju probavu i promiču sitost. To pomaže u kontroli apetita i smanjenju unosa kalorija.

Dakle, rješenje je tu, samo malo promućkajte sastojke i to je to!

03.09.2023. 09:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.09.2023. 09:12
    super grcki jogurt
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh