« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
HE HE

Što će pravi gospodin napraviti prije spavanja

Ako se želite probuditi orni i odmorni, morate napraviti samo jednu stvar prije spavanja - sve moguće ekrane maknuti što dalje od sebe

Ovo se - ne radi!
Ovo se - ne radi! (Arhiva)
Više o

umor

,

neispavanost

,

mobitel

,

plavo svjetlo

Jeste li ugodno spavali noćas? Odmoreni? Naspavani? U slučaju da niste i da ste se probudili, kako se ono kaže, umorni možda je razlog tome to što ste prije spavanja, ali i cijeli protekli dan često gledali u ekran vašeg mobitela.

Naime, posljednja istraživanja upućuju na to da svjetlo mobitela može utjecati na naše spavanje, odnosno kvalitetu i duljinu sna, pa tako i prijeko potrebnog odmora.

Tijekom studije koja je trajala mjesec dana ispitanici su koristili mobitel u prosjeku 38 sati, odnosno oko 4 minute tokom jednog sata. Kad su ispitanici provodili više vremena ispred ekrana mobitela, ponajviše u večernjim satima i prije spavanja, san bi im bio kraći te siromašniji.

"Određeni dio našeg vremena provodimo u interakciji s mobitelom. To može imati određene posljedice po zdravlje, kao i utjecati na onu osnovnu ljudsku potrebu za kvalitetnim snom", izjavio je dr. Gregory Marcus, voditelj studije te direktor kliničkih istraživanja odjela za kardiologiju Kalifornijskog sveučilišta u San Francisku.

Autori ove studije također navode da je ovakav, nazovimo ga, grčevit san usko povezan sa zdravstvenim problemima kao što su pretilost, dijabetes i depresija.

Marcus također upozorava da studija ne dokazuje da korištenje mobitela direktno utjeće na san, već da je ovo dvoje prilično povezano.

Sve o tome možete pročitati na portalu Gentleman.hr

22.11.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh