« Život
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
ZIJEV

Što će nas razbuditi bolje od kave

Negdje polovinom radnog dana počinje lagano zijevanje, pogotovo u zimsko doba kad u zatvorenim prostorima počinje ponestajati kisika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

kava

,

šetnja

,

limun

,

buđenje

,

zijevanje

,

gablec

Kava nam je univerzalno sredstvo za buđenje u bilo koje doba dana, a kako polovinom radnog dana obično počinje prvo zijevanje, naročito zimi kad su svi prozori zatvoreni i upaljeno grijanje, slijedi nova runda kave.

No, kako je dnevna norma 3-5 šalica kave, vjerojatno ćete je lako premašiti u slučaju da je pijete cijelo jutro, pa evo nekoliko savjeta kako se razbuditi bez nalijevanja čarobnim crnim napitkom.

>> Zašto su kava i cigareta najgori doručak >>

Vitamin C budi bitno brže od kave, a što je najbolje, ne morate ga niti popiti - bit će dovoljno pomirišati bilo koji citrus i mozak će odmah razdrmati, pa nije loša ideja imati u uredu mirisnu lampicu u koju ćete kapnuti par kapi eteričnog ulja nekog citrusa.

Još bolja i zdravija ideja je - šetnja pod pauzom. Ionako će vam dobro doći svježi zrak, a hodanje je najbolja moguća vježba. Još ako radite sjedeći, nema bolje stvari za razgibavanje i buđenje od lagane šetnje pod pauzom.

>> Kava - napitak bogova ili doping >>

Uvijek pali i glazba - naravno, ne neka uspavljujuća nego malo energičnija, no pritom budite obzirni prema kolegama koji možda ne dijele vaš glazbeni ukus. Pomoći će i velika čaša vode, a ako ništa drugo ne upali - stavite neki video sa slatkim životinjicama, već 40 sekundi bit će dovoljno za buđenje.

18.12.2014. 12:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh