« Kazalište
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
MONTAŽSTROJ i PC TALA

Dođite u HNK na nogometno-plesnu predstavu "Srce moje kuca za nju"

POGLEDAJTE VIDEO: Uključite se u potragu za odgovorima na pitanja kakvu zemlju želimo i volimo, kad pobjeđujemo a kad smo prisiljeni priznati poraz

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Žižić/blog.montazstroj.com)
Više o

HNK

,

Larisa Lipovac

,

Oliver Frljić

,

Hrvatska-Engleska

,

Montažstroj

,

plesni Centar Tala

,

Borut Šeparović

,

predstava Srce moje kuca za nju

,

eventim

,

tamara curić

Nogomet već odavno nije zabava koja žene ostavlja ravnodušnima. U predstavi "Srce moje kuca za nju" one idu korak dalje; prisvajaju povlašteni rekvizit muškog teritorija i pokazuju koliko su doista umješne s njim.

Montažstroj i Plesni centar Tala donose rekonstrukciju spektakularne pobjede Hrvatske nad Engleskom rezultatom 3:2 na Wembleyu, 21. studenog 2007. No kako to već obično biva s nogometom, tako i ovdje sporednom postaje rutina baratanja loptom, a sve ostalo poprima mitske dimenzije. Postoji li doista ijedan društveni fenomen danas koji u tolikoj mjeri može sublimirati snažne emocije i ujediniti naciju, svjedočiti kao simbol njezina (ne)uspjeha ili u konačnici, podastrijeti istinu o nama samima?

U ovoj predstavi u kojoj Hrvatska uvijek iznova pobjeđuje, žensku nogometnu vrstu čine izvođačice većinom bez kazališnog iskustva. Tijekom dva poluvremena one će se spremno znojiti za Hrvatsku; u prvom dijelu jedanaest mladih plesačica izvodi koreografske materijale kroz koje se glorificira nogomet, a potom njihovo mjesto na sceni preuzimaju jedanaest nezaposlenih žena koje prepričavaju svoju biografiju i svoje iskustvo na tržištu rada. Zajednički će ponuditi odgovor na pitanja kakvu zemlju želimo i volimo, kad pobjeđujemo a kad smo prisiljeni priznati poraz.

Projekt "Srce moje kuca za nju" nastao je pod budnim okom redatelja Boruta Šeparovića, koreografkinje Tamare Curić i Larise Lipovac te dramaturga Olivera Frljića, a kako je već spomenuto, izvorno je inspiriran antologijskom pobjedom Hrvatske nad Engleskom 21. studenoga 2007., no, tematika ove predstave obuhvaća puno više od samog sporta.

Ulaznice za ovaj nogometno-plesni spektakl mogu se kupiti od danas, 08. siječnja, na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, kao i na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr po cijeni od 30 do 120 kuna.

 

08.01.2010. 15:14:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh