« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
UPS!

Sjedenje pred televizorom smanjuje plodnost

Nakon tri sata pred televizorom broj spermatozoida je manji za pola, a oni koji vježbaju imaju tri četvrtine više od prosjeka

Malo vas je, gazda opet gleda telku ...
Malo vas je, gazda opet gleda telku ... (Shutterstock)
Više o

zdravi spermiji

,

muškarci

,

kvaliteta sperme

,

plodnost

Gledanje televizije u pretjeranim količinama nije dobro za zdravlje, to se dobro zna, a novo je istraživanje ekipe s Harvarda pokazalo da je i fatalno za mušku plodnost. Broj spermatozoida se prepolavlja u slučaju da gledate televiziju samo tri sata dnevno, tako da je već i obična utakmica opasnost za potencijalno potomstvo.

Kako je sa sjedenjem pred televizorom povezan i nedostatak vježbanja, a i testisi mogu zakuhati, ako imate želju postati otac definitivno ćete morati promijeniti navike. Pritom ne mislimo na više vožnje u automobilu ili na biciklu, jer opet dolazite u situaciju da vam pada kvaliteta sperme.

Ako aktivno vježbate 15 ili više sati tjedno, imate 73 posto više spermića od neaktivnih, a već i blaga vježba je dovoljna za povećanje broja i kvalitete spermatozoida.

Najbolje je pronaći neku umjerenu varijantu koja uključuje i teretanu i gledanje televizije, a možete isprobati i varijantu s nekom kućnom spravom poput orbitreka kojom ćete ostati fit i istovremeno gledati omiljene emisije. Samo nemojte sjediti pred televizorom s vrućim kokicama u krilu ...

05.02.2013. 19:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh