« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
NEZADOVOLJNI RADNICI

Plaća je važnija od zadovoljstva poslom

Istraživanje britanskog Instituta donijelo neočekivane(?) rezultate.

Lova je uvijek najvažnija
Lova je uvijek najvažnija (Deviantart)
Više o

nezaposlenost

,

plaća

,

posao

,

promjena posla

Anketa britanskog Instituta za zapošljavanje i razvoj je pokazala zanimljive promjene u razmišljanju  britanskih radnika. Naime kod promjene posla radnicima je važnija plaća, tj. novac, od zadovoljstva na radnom mjestu, što je bitna promjena prioriteta u odnosu na prošlu godinu.

Anketa u kojoj je sudjelovalo 2.000 zaposlenika pokazala je da je za 54 posto radnika plaća glavni razlog za promjenu radnog mjesta, a lani je za 61 posto ispitanika važnije bilo zadovoljstvo na poslu.

U prilikama zamrzavanja plaća, visoke inflacije i sporog gospodarskog rasta, 36 posto ispitanika je reklo da im je kvaliteta života pala u zadnjih šest mjeseci, ističe CIPD.

Po rezultatima ankete, 18 posto je izjavilo da uvijek ili gotovo uvijek ostaju bez novaca prije sljedeće plaće, a isti je postotak naveo da im je plaćanje računa uvijek problem.

Broj Britanaca koji primaju naknadu za nezaposlene prošlog mjeseca je porastao najviše u zadnje dvije godine, stopa nezaposlenosti je ostala na razini od 7,7 posto, a prosječna primanja su rasla dvostruko manje od stope inflacije.

Anketa pokazuje i da se djelatnici u javnom sektoru najmanje trude na svom radnom mjestu, a 35 posto njih se boji da će izgubiti posao zbog oštrih vladinih mjera štednje.

05.02.2013. 12:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh