« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana
STRUJA

Sisak domaćin izložbe električnih i hibridnih automobila

Na izložbi je izloženo 18 električnih i hibridnih automobila vodećih svjetskih proizvođača, a riječ je o automobilima serijske proizvodnje koje je moguće nabaviti u prodajnoj mreži

Sjajna izložba
Sjajna izložba (Arhiva)
Više o

električni automobil

,

solarni automobil

Sisak je u znaku solarnih i električnih automobila, najveće manifestacije te vrste u regiji koja je u petak počela otvaranjem izložbe električnih i hibridnih automobila u gradskoj pješačkoj zoni, a izloženi su i solarni automobili koji će u subotu sudjelovati na središnjoj priredbi - tradicionalnoj utrci s dosad najviše, 22 solarna automobila i posade.

Utrka se održava već šestu godinu zaredom i prvi put ima međunarodno obilježje. Riječ je o automobilima koje su u sklopu projekta SOELA izradili učenici 17 hrvatskih srednjih tehničkih i srodnih škola, srednjih škola iz Slovenije i BiH, te studenti osječkog fakulteta FERIT. Na izložbi je izloženo 18 električnih i hibridnih automobila vodećih svjetskih proizvođača, a riječ je o automobilima serijske proizvodnje koje je moguće nabaviti u prodajnoj mreži.

"Zadovoljstvo mi je napomenuti da je Sisak korak, dva ispred drugih gradova jer jedini održavamo tradiciju tematskih izložbi i utrke. Zanimanje za izložbu i utrku svake je godine sve veće, kako sudionika, tako i građana", rekao je prilikom otvaranja manifestacije njen idejni začetnik, profesor sisačke Tehničke škole Stevče Arsoski.

Posebno je izrazio zadovoljstvo suradnjom srednjih škola s fakultetima, što je omogućilo nadogradnju projekta solarnih automobila. Srednje škole su solarne automobile izrađivale u sklopu nastavnog programa, a novi će iskorak biti konferencija o primjeni novih tehnologija, pri čemu će težište biti na svemirskoj tehnologiji.

09.06.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh