« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
NA STRUJU

Renault se ozbiljno baca na proizvodnju električnih automobila

Tvornica u Douaiju na sjeveru zemlje bit će opremljena za proizvodnju električnih automobila baziranih na novoj arhitekturi koju će dijeliti s japanskim partnerom Nissanom

Renault se odlučio na drastičan korak
Renault se odlučio na drastičan korak (Renault)
Više o

Nissan

,

Renault

,

električni automobil

Renault je najavio da će uložiti više od milijarde eura u proširenje kapaciteta za proizvodnju električnih automobila u Francuskoj. Pogon za proizvodnju modela Zoe u gradu Flinsu zapadno od Pariza udvostručit će maksimalni proizvodni kapacitet novom moderniziranom verzijom tog električnog automobila srednje veličine, objavila je kompanija u četvrtak.

Tvornica u Douaiju na sjeveru zemlje bit će pak opremljena za proizvodnju električnih automobila baziranih na novoj arhitekturi koju će dijeliti s japanskim partnerom Nissanom.

"Zahvaljujući našim ubrzanim ulaganjima u Francuskoj u proizvodnju električnih automobila naši će francuski industrijski pogoni postati konkurentniji i atraktivniji", naglasio je predsjendk uprave i izvršni direktor Renaulta Carlos Ghosn.

On je ujedno predsjedatelj uprave Nissana i Mitsubishi Motorsa i čelnik tročlanog saveza tri kompanije. Tvornica u Cleonu utrostručit će kapacitet za proizvodnju električnih motora dok će pogon u Maubeugeu biti opremljen za proizvodnju novog modela kombija Kangoo, uključujući i njegovu električnu verziju.

17.06.2018. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh