« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Ravan trbuh uz pravilan izbor namirnica

Najbolji izbor za doručak su integralne žitarice s nemasnim jogurtom i bobičastim voćem, jer žitarice imaju velik udio biljnih vlakana koja će vas zasititi

Nije teško, a ni nemoguće
Nije teško, a ni nemoguće (DeviantArt)
Više o

ravan trbuh

,

dijeta za ravan trbuh

Ravan trbuh nije tako nedostižan kao što se čini na prvi pogled, jer uz pažljiv odabir namirnica otapanje masnih naslaga ne bi trebalo biti problem. 

Doručak je, kao što znamo, najvažniji obrok u danu i treba ga pažljivo isplanirati. Najbolji izbor su integralne žitarice s nemasnim jogurtom i bobičastim voćem, jer žitarice imaju velik udio biljnih vlakana koja će vas zasititi, kontrolirati razinu šećera u krvi i dati vam energije do ručka.

>> Jedite cjelovite žitarice, struk će vam biti zahvalan >>

No, dovoljno je 5 grama za obrok, pa ne pretjerujte. Nemasni jogurt odličan je izvor kalcija, a manjak kalcija izaziva lučenja hormona kalcitriola, koji izaziva prikupljanje masnih naslaga. Stoga, 3 dl će biti sjajan izbor za početak dana. 

>> Jogurtom do vitke linije >>

Bobičasto voće uz vlakna daje i velik izbor prirodnih šećera, vitamina i minerala, stoga ubacite šaku malina, kupina ili borovnica.

>> Nahranite kožu, smanjite struk >>

Ručak treba također pažljivo odabrati, kao i večeru, a na prvom su mjestu puretina ili ribe poput tune i lososa. Puretina ima jako malo kalorija, sadrži aminokiselinu leucin, kao i mliječni proizvodi, koja čuva mišićnu masu i omogućava da organizam radi punom brzinom. Uz obilje proteina dobro ćete se zasititi, ali ne i prejesti.

>> Večera koja će vam pomoći skinuti kilograme >>

Tuna i losos puni su čistih proteina koji sagorijevaju kalorije i čuvaju energiju. Omega-3 masne kiseline smanjuju upale u tijelu i reguliraju rad hormona, što će vam sačuvati zdravlje.

>> Zašto je riba toliko zdrava >>

Prilog neka uvijek bude neko zeleno povrće kao što je brokula, rikola ili špinat koji su prepuni vlakana, minerala i vitamina. Mali trik - pojedite malu salatu prije glavnog obroka i pojest ćete manje kalorija nego inače.

>> 10 najboljih namirnica koje bi trebali jesti >>

Za kraj, najbolja grickalica kao međuobrok - kikiriki. Istraživanja su pokazala da je unos 505 kalorija iz kiririkija tijekom dva tjedna potpuno dovoljan da ne dobijete ni grama na težini, jer je zasitan i regulira razinu šećera u krvi.

>> Najbolje i najgore prirodne grickalice za vaše zdravlje >>

09.02.2015. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh