« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SJAJNO

Savjeti za uspješno ubrzavanje metabolizma

Ubrzavanje metabolizma ključ je gubitka kilograma, pa donosimo nekoliko kvalitetnih savjeta koji će vam u tome pomoći

Losos je odličan izbor
Losos je odličan izbor (Shutterstock)
Više o

metabolizam

,

zeleni čaj

,

savjeti

,

antioksidansi

,

grelin

,

ubrzavanje metabolizma

,

leptin

Metabolizam je ključan za dobivanje ili gubljenje kilograma, jer od njegove brzine ovisi kako ćemo probaviti hranu. Muškarci s te strane imaju prednost jer im testosteron omogućuje brži metabolizam, a za sve kojima je on usporen, donosimo nekoliko jednostavnih savjeta za ubrzavanje.

Vjerovali ili ne, smijeh je odličan okidač za ubrzavanje metabolizma jer se u tim trenucima razina energije u tijelu povećava čak za petinu, raste i broj otkucaja srca, a za deset minuta smijeha spalimo i do 40 kalorija.

>> Par trikova za brži metabolizam >>

Hranu treba jesti sporo, jer brzo jedenje poništava metabolizam koji ne stigne javiti mozgu da je tijelo sito. Hormon grelin koji obavlja tu funkciju informacije šalje dvadesetak minuta nakon što počnemo jesti, pa ako do tada u sebe natrpamo hranu, sigurno ćemo pojesti daleko više od onoga što nam stvarno treba.

>> Hrana koja snažno ubrzava metabolizam >>

Glad se ne smije ignorirati i čekati sljedeći obrok, jer ćete u njemu pojesti puno više nego što bi inače pojeli, a jedini način da je utažite je mini obrok koji bi se trebao sastojati od svježeg voća i jogurta, što će ubrzati metabolizam.

>> Kako ubrzati metabolizam i gubiti kilograme >>

Odličan izbor za obrok su i salate u kojima su morski plodovi, srdele ili losos, koji će svojim proteinima i omega-3 masnim kiselinama kontrolirati leptin, hormon čiji je zadatak ubrzavanje metabolizma.

Za kraj, zeleni čaj - najbolji napitak za ubrzavanje metabolizma koji je prepun antioksidansa. Redovito vježbanje i dvije šalice zelenog čaja dnevno ubrzat će metabolizam i spaliti masnoće na trbuhu.

08.02.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh