« Život
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
VRUĆINE

Rashladite se bez klime, zdravije je

Stiglo je ljeto i vrućine će biti sve jače, a mi vam donosimo nekoliko jednostavnih trikova za rashlađivanje bez upotrebe klime

Kako se učinkovito rashladiti
Kako se učinkovito rashladiti (Arhiva)
Više o

klima-uređaji

,

vrućina

,

kako se rashladiti

,

zaštita od vrućine

Klima uređaji izgledaju kao blagodat, no kad se prvi put iz ugodno rashlađene prostorije uputite na tridesetak i više stupnjeva na otvorenom, vaše će vam tijelo odmah poslati poruku da to i nije najpametnija stvar na svijetu. Takvi temperaturni šokovi nisu zdravi, pa evo kako se možete rashladiti bez klime.

>> Kako se rashladiti bez klima uređaja >>

Za početak, u svom domu isključite sve električne aparate koje ne koristite, jer će oni i u stand-by modu isijavati određenu toplinu. Prije odlaska na posao spustite zastore ili na drugi način zatamnite prostorije i ne dozvolite da sunce udara tijekom dana kad vas nema kod kuće, jer ćete ući u saunu kad se vratite s posla.

>> Kako se brzo rashladiti >>

Što se tiče hrane, jedite puno voća, rashlađene lubenice i dinje i pijte dovoljno vode, a na tanjuru vam, vjerovali ili ne, pomaže ljuta hrana koja će pojačati znojenje i učinkovito vam regulirati tjelesnu temperaturu.

>> 6 osvježavajućih pravila za pakleno vruće dane >>

Tijekom dana kad vam je toliko vruće da više ne možete izdržati pustite hladnu vodu da vam teče preko zapešća - to će vam smanjiti temperaturu tijela na najmanje sat vremena. Na poslu je puno bolje pustiti ventilator da puše preko zamrznutih boca s vodom nego upaliti klimu, zdravije je i dobro rashlađuje.

>> 20 savjeta za preživljavanje na paklenim vrućinama >>

Za kraj, pazite na čemu spavate - nabavite si za ljeto svilenu posteljinu, fantastična je za regulaciju temperature, a njena mekoća može vas lako inspirirati za još ponešto ...

21.06.2014. 17:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh