« Život
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
ČUJ ...

Fraze koje izgovaramo, a ne mislimo tako

Ako tvrdite da ne lažete, pročitajte malo ove fraze koje sigurno svakodnevno izgovarate, a zapravo ne mislite tako

Samo piće, dva i idemo kući ...
Samo piće, dva i idemo kući ... (Arhiva)
Više o

fraze

,

bijele laži

Bijele laži izgovaramo svakodnevno, i tako da ni ne trepnemo pritom, kao da nam je jezik brži od mozga i jednostavno ispalimo nešto što ne mislimo.

Recimo, kad nas netko pita jesmo li u redu, rijetko tko će ispričati svoju tužnu priču, većina će samo reći da je sve OK i nadati se da će sugovornik nekim čudom shvatiti što se krije iza te fraze. 

>> Što sve muškarcima treba lagati >>

Ništa manje često ne izgovaramo onaj famozni poziv na kavu uz obavezno "Čujemo se" ili "Nazvat ću te" kad sretnemo nekoga koga nismo vidjeli sto godina. Na tu našu bijelu laž on/a spremno odgovaraju isto, iako je i jednom i drugom jasno da se to neće dogoditi, sve do sljedećeg slučajnog susreta u gradu.

>> Opravdane ženske laži u krevetu >>

Možda i najčešća laž je ona o vremenu koje nam treba da negdje stignemo. To nikad nije duže od pet minuta, ma kako daleko od tog mjesta mi bili u tom trenutku kad nas onaj koji čeka nazove i pita gdje smo. Još češče je to dvije minute ...

>> Zašto muškarci lažu >>

Koliko ste puta nekome rekli da ćete ga nazvati za par minuta ili malo kasnije, da bi se navečer prije spavanja sjetili da to niste napravili? Barem jednom tjedno, kažu istraživanja, a možda i češće.

Uz sve to, tu je i ona famozna ženaka "Ne, nisam ljuta" u trenucima kad ubija pogledom sve oko sebe, ili stalna isprika "Ne mogu doći večeras, nije mi baš dobro" koja zapravo znači da je na rasporedu omiljena serija i da vam se ne da van po ružnom vremenu.

22.06.2014. 15:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh