« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako se brzo rashladiti

U ove dane kad je već u 6 ujutro 26 stupnjeva Celzijusa vrijedi poslušati par savjeta kako se rashladiti bez klima uređaja

Što raditi po ovim vrućinama
Što raditi po ovim vrućinama (Arhiva)
Više o

klima

,

savjeti

,

vrućine

,

tuširanje

,

rashlađivanje

Probudite se, a već je toliko vruće da ne možete živjeti? Treba se ohladiti od ranog jutra i pripremiti se za pakleno vruć dan, a to je najlakše ako dan započnete mlakim tušem. Da, mlakim, jer ako pustite hladan, trenutno ćete se ohladiti, no nakon toga bit će vam još gore.

Nakon tuširanja dobro je nanijeti blagi losion za tijelo, a ako ste ga držali u frižideru, imat ćete stvarno svjež početak dana. Ovaj recept, naravno, vrijedi i kad stignete kući s posla

Ako na poslu nemate klimatiziranu prostoriju ili je ne palite zato što vam smeta, prirodno rješenje je termalna voda u spreju, a umjesto nje odlično će poslužiti i obična mineralna voda. Špricnite je malo u zrak oko sebe i na lice i svježina će odmah stići.

Po ovim vrućinama najbolje je hodati u otvorenim sandalama kako vam se noge ne bi znojile, a ako imate problema sa znojenjem nogu i neugodnim mirisima koji se šire oko vas zbog toga, kupite sprej protiv znojenja kojeg ćete naći u svakoj malo opremljenijoj drogeriji.

I da, za kraj - ako morate dosta vremena provesti u automobilu tijekom dana, ni slučajno nemojte rashlađivati automobil klimom do nekih izuzetno svježih temperatura, jer će vam šok nakon izlaska iz njega biti vrlo snažan, a osjetljiviji bi mogli imati velikih problema sa srcem.

19.06.2013. 09:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh