« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
RASHLADITE SE

6 osvježavajućih pravila za pakleno vruće dane

Plivanje i ispijanje ledene kave/soka u hladu najljepši je način provođenja ljetnih dana, ali samo za one koji su na moru...

Naravno da je najbolje na moru
Naravno da je najbolje na moru (Shutterstock)
Više o

ljeto

,

vrućina

,

visoke temperature

,

toplotni udar

,

sunčanica

,

kako se rashladiti

Svakim danom je sve toplije, a iako nam se tijelo polako privikava na visoke temperature, na plus 30 se nikad nećemo osjećati sasvim ugodno. Evo nekoliko pravila koja vam mogu pomoći da se na ispravan način osvježite:

1. Izbjegavajte jako hladna i vruća pića
Dnevno biste trebali popiti barem tri litre tekućine. Dobar izbor su prirodne limunade, mineralna i obična voda. Ipak, obratite pozornost na to da pića nisu previše hladna kako tijelo ne bi osjetilo potrebu za dodatnim zagrijavanjem, a znojenje će pojačati i jako vruća pića.

2. Čuvajte svoju bebu
Zvuči kao najnormalnija stvar na svijetu, ali još uvijek postoje roditelji koji svoju djecu pretjerano izlažu suncu. Bebama i u hladu treba visoki zaštitni UV faktor!

3. Klima u automobile
Razlika između vanjske temperature i one u automobilu ne bi smjela biti veća od šest stupnjeva. Ukoliko automobile rashladite na još niže temperature, možete dobiti probleme s tlakom, ukočenim mišićima ili prehladama.

>>Preživite vruće dane bez klima uređaja uz malo domišljatosti

4. Slane grickalice
Grickalice s većim udjelom soli tijelu vraćaju znojenjem izgubljenu sol. Inače, tijekom vrućih dana trebamo jesti lakšu hranu te puno voća i povrća.

5. Vrtoglavica
Ako vas muči vrtoglavica, podlaktice uronite u hranu vodu, ili dignite noge u zrak te stavite hladne obloge na vrat i čelo.

6. Jutarnje trčanje
Ljubitelji sportskih aktivnosti trebali bi se ograničiti na rane jutarnje ili kasne večernje sate. Idealno je vrijeme između 5-7 ujutro.

10.07.2011. 12:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh