« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NAJAVE

Radionica 'Pravila igre' Centra za dramsku umjetnost

Rok za prijave na radionicu 'Pravila igre', u organizaciji Centra za dramsku umjetnost i Lucije Klarić, produžen je do petka, 14. svibnja 2021.

Danas je zadnji dan prijava
Danas je zadnji dan prijava (Arhiva)
Više o

radionica

,

Centar za dramsku umjetnost

Umjetničko istraživanje "Pravila igre - alati za participativni teatar" u fokus postavlja participaciju kao zasebno izvedbeno sredstvo te kritički preispituje kada određeno djelo možemo imenovati participativnim.

Igra je tako uzeta kao ishodišna točka u konceptualnom promišljanju kako "participiramo" u izvedbi. Zahvaljujući svojoj interaktivnoj kvaliteti, igra je referentno polje za izučavanje kako možemo postići određenu slobodu igranja odnosno participacije i pritom održati jasnu strukturu djela tj. poštovati pravila igre.

Kako igra i izvedba mogu komunicirati, gdje se formalno razilaze i kako ih možemo postaviti da se na kraju međusobno dopunjuju, ključno je pitanje ovog istraživanja.

Postavljanjem tog pitanja, cilj je prići korak bliže sustavnom razumijevanju, valorizaciji i metodologiji bavljenja tipovima kazališta, izvedbe i drugih performativnih oblika koji podrazumijevaju participiranje, a koji trenutno obitavaju na marginama umjetnosti. 

Prijavite se još DANAS!

14.05.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh