« Kazalište
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
CEKATE

Pretpremijera MALI NOĆNI RAZGOVORI u CEKATEu

Tekst je pisan kao razgovor dvojice upućenih umirovljenika, no uprizoren je kao razgovor dvojice povjesničara koji vode TV debatu o povijesnim temama koji muče hrvatsku ljevicu i desnicu

Ekipa predstave
Ekipa predstave (Cekate)
Više o

predstava

,

Cekate Teatar

,

pretpremijera

,

Mali noćni razgovori

U subotu, 1. lipnja 2019. s početkom u 20 sati  u Centru za kulturu Trešnjevka bit će pretpremijerno izvedena predstava Mali noćni razgovori u produkciji Umjetničke organizacije Iza zavjese, kojoj je ovo drugi projekt.

Prije toga, isto tako po tekstu Tihomira Dujmovića napravili su predstavu Tko je ubio Zvonka Bušića. U predstavi igraju Vinko Kraljević (profesor Ivan Brozović),  Tomislav Martić (profesor Ante Novak), Lucija Dujmović (TV voditeljica) i Petra Tunjić (Brozovićeva kćerka Sanja). Dramaturginja predstave je Mira Muhoberec, a predstavu je režirao Želimir Mesarić.

O predstavi:

Kazališna predstava Mali noćni razgovori nastala je po knjizi Tihomira Dujmovića Mali noćni razgovori ljevice i desnice. Riječ je o lucidnom i posve otvorenom, detaljnom i u materiju iznimno upućenom razgovoru dvojice sugovornika. Tekst je pisan kao razgovor dvojice upućenih umirovljenika, no uprizoren je kao razgovor dvojice povjesničara koji vode TV debatu o povijesnim temama koji muče hrvatsku ljevicu i desnicu. Razgovor tematski kreće od hrvatske tzv. nulte godine,  od 1941. i u gromkoj polemici prati sve povijesne događaje do velike proslave dolaska vatrenih u Hrvatsku, nakon što su postali viceprvaci svijeta u nogometu.

27.05.2019. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh