« Kazalište
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
PREDSTAVE

Hamlet za svakoga -nova premijera 28. svibnja u Teatru &TD

Žanrovski najbolje opisana kao glazbena komedija, "Hamlet za svakoga" predstava je koja kroz različite izvedbene iskaze ispituje komercijalno prihvatljive kazališne formate

Hamlet za svakoga
Hamlet za svakoga (Teatar &TD)
Više o

Teatar &TD

,

Hamlet za svakoga

Zagrebački Teatar &TD kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u utorak 28. svibnja, predstavu "Hamlet za svakoga" njemačkog dramatičara Sebastiana Seidela u režiji Lovre Krsnika.

Žanrovski najbolje opisana kao glazbena komedija, "Hamlet za svakoga" predstava je koja kroz različite izvedbene iskaze ispituje komercijalno prihvatljive kazališne formate, problematizirajući kontekst kazališta u okruženju sveprisutne i galopirajuće estradizacije kulture danas, stoji u najavi.

"Zbog toga izvedbeno 'Hamlet for You' preuzima na sebe zadatak biti predstavom koja nužno mora zaraditi i time naizgled umjetničke razloge svjesno podređuje egzistencijalnim", dodaje se.

Problem preživljavanja umjetnika tako postaje važna tema unutar koje se kroz odabrane scene najpoznatijeg Shakespearova komada želi udovoljiti publici pod svaku cijenu te razotkriti pozadinsku intimnu ljubavnu priču protagonista.

Kroz ispreplitanje prizora privatnog i dramskog u intenzivnoj glumačkoj suigri, sukobljavaju se njihova različita glumačka stremljenja i njihovi prvotni odnosi i pristupi. Nižu se sve besmisleniji prekidi kontinuiteta izvedbe, opetovano je dovodeći u stanje vlastite ugroze. No, upravo u trenutku kad više nemaju što izgubiti, glumački impulsi slobode dolaze na vidjelo.

Izvode Tea Šimić, Zoran Pribičević i Dino Seferović, koji je ujedno i autor glazbe. Scenografiju potpisuje Marijana Gradečak, a kostime osmišljava Slavica Motušić.

Hrvatska premijera komada "Hamlet za svakoga" ujedno je i jubilarna 20. svjetska premijera toga teksta, a nazočit će joj u Polukružnoj dvorani Teatra &TD i sam autor Sebastian Seidel.

26.05.2019. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh