« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

Premijera predstave Teatra Puna kuća

Riječ je o monokomediji prema tekstu i režiji Vanje Jovanovića koja se bavi kulturom življenja u Hrvatskoj mentalitetom njenih građana iz vizure jedne strankinje

Teatar Puna kuća
Teatar Puna kuća (Marko Vučenik)
Više o

predstava

,

Teatar Puna kuća

Svetlana Patafta, poznata kazališna umjetnica najavljuje premijeru Teatra Puna kuća "Osjećajte se k'o doma" 28. listopada, 2020.godine u 20 sati u Teatru Exit (Ilica 208).

Riječ je o monokomediji prema tekstu i režiji Vanje Jovanovića koja se bavi kulturom življenja u Hrvatskoj mentalitetom njenih građana iz vizure jedne strankinje. Predstava na duhovit način prikazuje ono što je ljudima u Hrvatskoj uobičajeno - različite navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja koje strancu mogu biti neuobičajene, neshvatljive ili potpunosti apsurdne.

Ipak, ostavlja romantični veo oko ideje života u ovoj neobičnoj zemlji,kako ju vidi junakinja. Iskrenost u nastupu, otvorenost, spontanost i visprenost izvedbe Svetlane Patafte dovest će vas do srdačnog smijeha.

Ekskluzivnost ove predstava je da će, osim na hrvatskom, biti izvođena ina engleskom jeziku za turiste koji posjećuju Hrvatsku, kao i za strance koji ovdje žive, ali slabije razumiju hrvatski.  Vanja Jovanović je diplomirani glumac-lutkar i nekadašnji član glumačkog ansambla GKL Rijeka.

Iza sebe ima već nekoliko samostalnih režija, a na početku ove kazališne sezone bio je asistent režije predstave "Višnjik" u koprodukciji GK Gavella iz Zagreba i HNK iz Osijeka. Upravo završava MA studij režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je prije neki dan izvedena njegova diplomska predstava iz režije "Proba Pirandella". 

Više informacija o predstavi na webu TEATRA PUNA KUĆA:
https://punakuca.hr/shows/osjecajte-se-ko-doma-make-yourself-at-home/

Ulaznice su već puštene u prodaju (https://www.ulaznice.hr/web/event/38/8103) a ako kao novinarka/novinar želite rezervirati svoje mjesto na premijeri molim vas da se potvrdite najkasnije do ponedjeljka 26. listopada, 2020. godine u 16 sati na punakuca@punakuca.hr.

24.10.2020. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh