« Kazalište
objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana
PREDSTAVE

'Osjećajte se k'o doma' premijerno u srijedu u Teatru Exit

Predstava na duhovit način prikazuje ono što je ljudima u Hrvatskoj uobičajeno - neobične navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja

Teatar Puna kuća
Teatar Puna kuća (Arhiva)
Više o

Teatar Exit

,

predstava

,

Osjećajte se k'o doma

Teatar Puna kuća kao svoju novu premijeru najavljuje u srijedu, 28. listopada, u Teatru Exit, monokomediju 'Osjećajte se k'o doma' prema tekstu i režiji Vanje Jovanovića, koja se bavi kulturom življenja u Hrvatskoj i mentalitetom njenih građana iz vizure jedne strankinje.

Predstava na duhovit način prikazuje ono što je ljudima u Hrvatskoj uobičajeno - neobične navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja koje strancu mogu biti neuobičajene, neshvatljive ili potpunosti apsurdne.

Svoja iskustva priča strankinja koja u Hrvatsku dolazi kao turistkinja, a onda odlučuje ovdje i ostati živjeti. Prenosi svoja iskustva od prvog dolaska do trenutka kada je odlučila odabrati Hrvatsku kao svoj dom, ispreplićući frustrirajuće i apsurdne situacije s lijepim momentima koje ovdje doživljava. Igra ju Svetlana Patafta.

Osim na hrvatskom, predstava će biti izvođena i na engleskom jeziku, te u skladu s epidemiološkim mjerama koje su u određenom trenutku na snazi.

Nastala je u organizaciji i produkciji Teatra Puna kuća, a premijera će biti u Teatru Exit.

Vanja Jovanović je diplomirani glumac-lutkar i nekadašnji član glumačkog ansambla GKL Rijeka. Iza sebe ima već nekoliko samostalnih režija, a na početku ove kazališne sezone bio je asistent režije predstave "Višnjik" u koprodukciji zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavelle i Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka.

Upravo završava MA studij režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je nedavno izvedena njegova diplomska predstava iz režije, "Proba Pirandella".

26.10.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh