Metro-portal.hr

objavljeno 24.10.2020. 16:01:00
NAJAVE

Premijera predstave Teatra Puna kuća

Riječ je o monokomediji prema tekstu i režiji Vanje Jovanovića koja se bavi kulturom življenja u Hrvatskoj mentalitetom njenih građana iz vizure jedne strankinje

Teatar Puna kuća
Teatar Puna kuća (Marko Vučenik)

Svetlana Patafta, poznata kazališna umjetnica najavljuje premijeru Teatra Puna kuća "Osjećajte se k'o doma" 28. listopada, 2020.godine u 20 sati u Teatru Exit (Ilica 208).

Riječ je o monokomediji prema tekstu i režiji Vanje Jovanovića koja se bavi kulturom življenja u Hrvatskoj mentalitetom njenih građana iz vizure jedne strankinje. Predstava na duhovit način prikazuje ono što je ljudima u Hrvatskoj uobičajeno - različite navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja koje strancu mogu biti neuobičajene, neshvatljive ili potpunosti apsurdne.

Ipak, ostavlja romantični veo oko ideje života u ovoj neobičnoj zemlji,kako ju vidi junakinja. Iskrenost u nastupu, otvorenost, spontanost i visprenost izvedbe Svetlane Patafte dovest će vas do srdačnog smijeha.

Ekskluzivnost ove predstava je da će, osim na hrvatskom, biti izvođena ina engleskom jeziku za turiste koji posjećuju Hrvatsku, kao i za strance koji ovdje žive, ali slabije razumiju hrvatski.  Vanja Jovanović je diplomirani glumac-lutkar i nekadašnji član glumačkog ansambla GKL Rijeka.

Iza sebe ima već nekoliko samostalnih režija, a na početku ove kazališne sezone bio je asistent režije predstave "Višnjik" u koprodukciji GK Gavella iz Zagreba i HNK iz Osijeka. Upravo završava MA studij režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je prije neki dan izvedena njegova diplomska predstava iz režije "Proba Pirandella". 

Više informacija o predstavi na webu TEATRA PUNA KUĆA:
https://punakuca.hr/shows/osjecajte-se-ko-doma-make-yourself-at-home/

Ulaznice su već puštene u prodaju (https://www.ulaznice.hr/web/event/38/8103) a ako kao novinarka/novinar želite rezervirati svoje mjesto na premijeri molim vas da se potvrdite najkasnije do ponedjeljka 26. listopada, 2020. godine u 16 sati na punakuca@punakuca.hr.

24.10.2020. 16:01:00
http://metro-portal.hr/premijera-predstave-teatra-puna-kuca/128244/