« Kazalište
objavljeno prije 5 godina
PREDSTAVE

Predstava "Drvo koje je pjevalo" na daskama CeKaTe Teatra

Predstava se temelji na iskustvima istraživanja u domeni radiofonije mladog autorskog tima

Drvo koje pjevalo Radio Teatra Bajsić i prijatelji
Drvo koje pjevalo Radio Teatra Bajsić i prijatelji (Radio Teatar Bajsić i prijatelji)
Više o

predstave

,

Cekate Teatar

,

Drvo koje je pjevalo

U ponedjeljak, 8. travnja 2019. u 10 sati na sceni CeKaTe Teatra Centra za kulturu Trešnjevka igrat će predstava za djecu i mlade Drvo koje pjevalo Radio Teatra Bajsić i prijatelji.

Predstava se temelji na iskustvima istraživanja u domeni radiofonije mladog autorskog tima, a djeci će pokušati priču o dva instrumenta ispričati prvenstveno zvukom, glazbom, glumačkom igrom i autorskim tekstom, pokušavajući u isto vrijeme pokrenuti maštu izvođača i dječje publike, i upozoravajući  djecu na vještinu slušanja, koja se u vrijeme uspona vizualnih komunikacija čini pomalo zaboravljenom. 

Autorski tim je sastavljen od profesionalaca na svom polju svih navedenih umjetnosti te svatko pojedinačno doprinosi iskustvima svog zanimanja i udjelom u stvaranju ovog projekta koji, baš kao i ostali naslovi radiofonijskog teatra na kazališnoj sceni, ukazuju na bitnost zapostavljene kulture slušanja.

O predstavi:

Drvo koje je pjevalo predstava je o Violini i Violončelu, prijateljstvu čovjeka i instrumenta, klasičnog i inovativnog, starog i novog, kao i slobode i odgovornosti koju glazba donosi. P

rotagonisti predstave su Majstor - graditelj instrumenata i sami instrumenti - Violina i Violončelo. Na njihovom putu pratimo ih od samih početaka.

Priča započinje u šumi, Majstorovom potragom za materijalom od kojega će izraditi instrumente, nastavlja se u radionici u kojoj majstor izrađuje i odgaja instrumente, a onda ih odnosi na njihova životna putovanja, koncertne podije i potrage za novim zvukom. 

Autori: Nina Bajsić, Hrvoje Korbar i izvođači
Režija: 
Hrvoje Korbar
Izvode: 
Jasmina Bojić, Stanislav Kovačić i Marija Šegvić
Produkcija: 
Radio Teatar Bajsić i prijatelji

01.04.2019. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh