Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2011. 09:13:26
RIJEČKE LJETNE NOĆI

Praizvedba predstave "Baba Jaga je snijela jaje"

U sklopu festivala Riječke ljetne noći na plaži u Pećinama po prvi je put izvedena ova predstava po romanu Dubravke Ugrešić o ženama, obiteljskim odnosima, starenju i potrazi za ljubavlju

Na plaži bivšeg hotela Park na čuvenim riječkim Pećinama premijerno je izvedena predstava „Baba Jaga je snijela jaje" napravljena po romanu Dubravke Ugrešić, prenosi Hina. Predstava je izvedena u sklopu festivala Riječke ljetne noći.

U glavnim ulogama nastupile su gošće Ana Karić, Alma Prica i Milena Zupančič te članica riječkoga dramskog ansambla Olivera Baljak. U predstavi uz njih su glumili još i Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Zdenko Botić, Tanja Smoje, Žarko Radić, Damir Orlić i Zoran Prodanović Prlja, pjevač riječke grupe "Let 3".

Redatelj predstave je Ivica Buljan, a roman je za predstavu priredio Ivor Martinić. Scenograf i oblikovatelj svjetla je ugledni scenograf, oblikovatelj prostora i istraživač na području arhitekture Jean-Guy Lecat, poznat ponajviše po svojoj tridesetogodišnjoj suradnji s redateljem Peterom Brookom. U autorskom timu su i kostimografkinja Ana Savić-Gecan, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar i autorica tekstova songova Olja Savičević-Ivančević.

Predstava govori o ženama, obiteljskim odnosima, starenju, potrazi za ljubavlju prepletenim s motivom Babe Jage, ženskog panslavenskog mitološkog bića ili vještice. Radnja se odvija u prostorima novozagrebačkog stana, bugarske Varne i čeških toplica.

13.07.2011. 09:13:26
http://metro-portal.hr/praizvedba-predstave-baba-jaga-je-snijela-jaje/61226/