« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Povrće koje liječi alergije

Jesen je, kao i proljeće, vrlo nezgodno doba godine za alergičare, no ako jedete ove namirnice vaših će problema biti puno manje

Ukusno i vrlo, vrlo zdravo
Ukusno i vrlo, vrlo zdravo (Arhiva)
Više o

alergije

,

bundeva

,

povrće

,

brokula

,

mrkva

,

luk

,

celer

,

kelj

Jesen je doba kad alergičari prilično pate, a kako je razdoblje cvjetanja ove godine produženo, problema je više nego inače. No, osim lijekova može vam pomoći i razno povrće koje, osim što je zdravo, ublažava simptome alergija

Brokula će odčepiti vaše sinuse, a kako je bogata vitaminom C koji snižava razinu histamina, spoja odgovornog za alergijske reakcije, pomoći će vam u prevladavanju problema. 

>> Prirodni lijekovi protiv alergija >>

Bundeva je prepuna vitamina A i C, a osim njih sadrži i cink koji će u sprezi s vitaminom A ojačati vaš imunološki sustav.

Celer ima protuupalno i antihistaminsko djelovanje zbog raznih spojeva i bogatstva vitamina C. Najbolji način pripreme je na pari, jer će tako zadržati najveći dio korisnih nutrijenata.

>>  Kako se prirodnim načinom boriti protiv alergija >>

Kelj se često zanemaruje kao hrana koja nema ni okusa ni koristi, no to je najveća greška koju možete napraviti. Radi se zapravo o superhrani prepunoj vitamina A koja će stvarno dati vašem tijelu jači imunitet.

Mrkva je bogata karotenoidima, izuzetno učinkovitim spojevima u borbi protiv alergija, a uz njih su sjajni savezni likopen iz rajčica i lutein iz zelenog lisnatog povrća.

>> Ojačajte imunitet na prirodan način >>

Za kraj, crni i bijeli luk prepuni su flavonoida kvercetina koji je najjači prirodni antihistaminik, stoga, neka vam pri ruci uvijek bude peršin koji će ukloniti neugodni miris da možete nesmetano jesti luk i češnjak.

28.09.2014. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh