« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
UFFF

Hrana koja ublažava simptome stresa

Stres je podmukao ubojica, stoga treba poduzeti sve kako bi ga se što učinkovitije riješili, a jedan od dobrih načina je pravi izbor hrane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DeviantArt)
Više o

hrana

,

stres

,

masnoće

,

šećer

,

zeleno povrće

,

tamna čokolada

,

bademi

,

hranom protiv stresa

Stres nas lagano ubija i ne dozvoljava nam da se opustimo. Kako pod većim stresom obično posežemo za hranom, evo što bi stvarno trebali jesti u tim trenucima kako bi se na taj način uspješno opustili i ublažili simptome stresa

Bademi su puni vitamina B i E koji jačaju imunitet, glavnog stradalnika u našem tijelu izloženom stresu. Dovoljno je 5-7 komada dnevno.

>> Hrana kojom se pobjeđuju stres i tjeskoba >>

Čokolada je omiljena hrana u stresna vremena, no jedina koja stvarno pomaže je tamna čokolada s velikim udjelom kakaa. Puna antioksidansa i flavonoida napravit će pravo čudo za organizam ukoliko se redovno umjereno konzumira.

Masnoće nisu uvijek loše, ako se napunimo omega-3 nezasićenim masnim kiselinama raspoloženje će se odmah popraviti, a izvori su avokado, maslinovo ulje i riba tipa lososa i tune.

>> Seks i dobra hrana čuvaju nas od stresa >>

Šećer je potreban našem tijelu, no ne onaj bijeli rafinirani već zdravi, prirodni poput onoga kojeg ćete dobiti konzumiranjem svježeg i sušenog voća i najčudesnijeg prirodnog izvora zdravlja - meda.

Zeleno povrće puno je vitamina, minerala i folne kiseline koji svi ublažavaju emocionalnu napetost i stres. 

28.09.2014. 13:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh