« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
MYTHBUSTERS

Mitovi o ljepoti koje treba raskrinkati

Kozmetička industrija potiče neke mitove o ljepoti koji jednostavno nisu istiniti, sa svrhom da nam izbije što više novaca iz džepa

Kreme za celulit ga ne uklanjaju u potpunosti
Kreme za celulit ga ne uklanjaju u potpunosti (Shutterstock)
Više o

ljepota

,

celulit

,

mitovi

,

miteseri

Industrija ljepote vrti milijarde dolara godišnje, pa ne čudi da ponekad sami potiču neke mitove o ljepoti koji nisu istiniti, kako bi još bolje napunili ionako debele novčanike.

Tako, primjerice, sigurno znate za barem dvije kreme protiv celulita koje su "100% učinkovite". No, takva krema ne postoji - kreme protiv celulita pomažu u učvršćivanju kože, no ako pritom ne vježbate, pijete puno tekućine, jedete pravu hranu i redovito masirate celulit, on će i dalje biti na vašem tijelu.

>> Kako se riješiti celulita na vrijeme >>

Jednako tako, reklame za flastere protiv mitesera zavaravaju publiku, jer će vam takav flaster ukloniti dnevnu prljavštinu s lica, no miteseri će i dalje biti tamo gdje su bili, jer ih ukloniti možete isključivo - mehanički, sami ili kod kozmetičarke.

>> Riješite se mitesera na prirodan način >>

Uz kozmetičku industriju, mitove šire i samozvani stručnjaci, pa tako u zadnje vrijeme možemo čitati kako su toneri za kožu bespotrebni. Pogrešno, naravno, jer on hidratizira kožu i čini je mekom, što je naročito zimi izuzetno važno. Da ne bi bilo zabune, hidratacija je itekako potrebna i masnoj koži, no krema mora biti drugačijeg sastava.

Za kraj, da ne bi pomislili da možete koristiti iste proizvode cijele godine - ne možete. Vrijeme mijenja kožu, pa se tako trebaju mijenjati i proizvodi za njegovu njegu.

27.09.2014. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh