« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
MONSTRUM

Potresna svjedočenja preživjelih s otoka Utoye

Jedna od djevojaka koja je preživjela neviđeni ubilački pohod norveškog monstruma Breivika rekla je kako je on ispuštao borbene krikove dok je ubijao žrtve

Fotografija vijesti
Više o

Norveška

,

Anders Behring Breivik

,

masakr na Utoyi

Tijekom svog ubilačkog pohoda na otoku Utoyi prilikom koje je život izgubilo 77 ljudi, Anders Behring Breivik ispuštao je borbene krikove, rekla je u svom potresnom svjedočenju jedna od preživjelih djevojaka, prenosi Hina.

U središtu procesa je duševno zdravlje Breivika i tijekom procesa će biti odlučeno odlazi li u zatvor ili psihijatrijsku ustanovu, pa su svjedočenja preživjelih odlučna za utvrđivanje njegova ponašanja tijekom napada.

Prema prvoj procjeni proglašen psihotičnim, taj 33-godišnji ekstremist želi da ga kazneno proglase odgovornim kako dijagnoza ne bi obezvrijedila njegovu idologiju.

Dvadesetog dana procesa, Ingvild Leren Stensrud je objasnila da su ju u bedro i rame pogodili meci dok se nalazila u kavani na Utoeyi, te da je pala i pretvarala se da je mrtva, a na nju su pala tijela njenih kolega.

Kada su se pucnjevi udaljili i dalje je ostala ležati pod jednim tijelom i nazvala je svoju obitelj s mobitela jedne žrtve, ali se nije javila kad je isti mobitel zazvonio, a na ekranu je pisalo "mama".

Ljetni kamp za mlade na otočiću Utoeyi Breivik je nazvao kolijevkom islama i multikulturalizma u Norveškoj. Ondje je ubio 69 osoba, a ranije u Oslu u bombaškom napadu na zgradu vlade, osam.

16.05.2012. 19:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh