« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
POKUŠAJ SPASA

Grci izlaze na nove izbore 17. lipnja

Ti izbori, drugi u manje od dva mjeseca, odlučujući za zemlju nakon jačanja lijevo orijentiranih i stranaka koje osporavaju međunarodni plan štednje

Fotografija vijesti
Više o

Grčka

,

grčki dug

,

kriza eurozone

,

izbori u Grčkoj

Nakon što najveće grčke stranke nisu uspjele dogovoriti formiranje vlade, krizna vlada na čelu s predsjednikom državnog vijeća Pikrammenosom raspisat će nove izbore u toj zemlji za 17. lipnja, prenosi Hina.

Datum, koji je obznanila grčka agencija ANA, potvrdila su dvojica čelnika zemlje nakon sastanka šefova stranaka kod predsjednika republike Karolosa Papouliasa, radi imenovanja privremene vlade zadužene za vođenje tekućih poslova i pripreme izbora.

"Parlamentarni izbori će se održati 17. lipnja", rekli su Panos Kammenos, šef populističko-nacionalističke stranke Neovisni Grci i čelnik stranke Demokratska ljevica Fotis Kuvelis.

Pikrammenos je telefonom rekao da namjerava osnovati ekipu od 12 do 13 članava, uz zadržavanje nekih dosadašnjih ministara.

Ti izbori, drugi u manje od dva mjeseca, odlučujući za zemlju nakon jačanja lijevo orijentiranih i stranaka koje osporavaju međunarodni plan štednje koji su za Grčku odredili vjerovnici zemlje.

Kammenos i čelnica Komunističke stranke KKE Aleka Papariga su rekli novinarima nakon sastanka da čelnici stranaka nisu postigli dogovor o premijeru i da Papoulias mora izabrati tehničku vladu kako predviđa ustav.

16.05.2012. 17:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh