« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
ZLATO I DRAGULJI

Posljednji otoci s blagom

Gusari su svoje blago vješto sakrili na malim, nenaseljenim otocima na kojima se njihove škrinje navodno nalaze i dan danas

Alisa Craig
Alisa Craig (Wikipedia)
Više o

zlato

,

otoci

,

gusari

,

blago

Na otocima kojima su se nekoć služili gusari i danas postoji vrlo vrijedno blago. Poseban kalendar "Vladi Private Islands'" za 2011. otkriva posljednja mjesta na Zemlji za koja se vjeruje da skrivaju prava mala bogatstva. Neke priče su vjerojatno samo prazne legende, dok za druge vrijedi staro pravilo: "Gdje ima dima, ima i vatre." Otoci na kojima bi još uvijek moglo postojati blago su:

Lord Howe (Australija)
Na otok u Tasmanskom moru se 1830. nasukao brod (kitolovac) koji je nosio teret od 6000 funti u zlatnicima. Posada se spasila i zakopala blago negdje na otoku.

Lord Howe

Norman Island (Britanski Djevičanski otoci)
Otok u Karipskom moru inspirirao je Stevensona za pisanje klasika "Otok s blagom". U jednoj od tri pećine se navodno i danas nalazi škrinja sa zlatom.

Norman Island

Oak Island (Nova Škotska, Kanada)
Otok spominju brojne legende. Na njemu se tako navodno nalazi zlato kapetana Kidda, dragulji Marije Antoanete i Sveti Gral Templara. No, već 200 godina na otoku nije pronađeno ništa od navedenog.

Ailsa Craig (Škotska)
Otok se uzdiže 320 metara u visinu 14 kilometara od škotske zapadne obale. Glasine o blagu na Ailsi Craig (na naslovnoj slici) postoje već stoljećima, ali je vrlo nepristupačan pa ga znatiželjnici ne uspijevaju detaljno istražiti.

Tollow (Njemačka)
Na nenaseljenom otočiću ispred najvećeg njemačkog otoka Rugena nalazi se grob gusara Klausa Störtebekera koji je 20. listopada 1401. u Hamburgu osuđen na smrtnu kaznu. Pokopan je u kovčegu od čistog zlata.

Fregate Island (Sejšeli)
Sejšeli se sastoje od 115 otoka, a jedan od njih je Fregate Island kojeg su gusari godinama koristili kao skrovište. Slavni La Buse, koji je obješen 1730., navodno je svoje blago sakrio upravo na tom otoku, a do točne lokacije vodi kodirana karta.

29.01.2013. 20:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh