« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
SIESTA

Popodnevnim odmorom do zdravlja

Popodnevni odmor izoštrit će vam um i dati svježinu i koncetraciju, veću učinkovitost, a i lakše ćete zaspati navečer

Spavanjem tijekom radnog vremena postajete produktivniji
Spavanjem tijekom radnog vremena postajete produktivniji (Arhiva)
Više o

spavanje

,

spavanje na poslu

,

pauza

,

siesta

,

popodnevni odmor

Popodnevni odmor ili popularna latinska siesta pokazala se odličnim načinom za čuvanje zdravlja, koncentracije i bistrog uma. "Ubit' oko" tijekom popodneva na sat vremena pomoći će vam da ostanete budni, oprezni i koncentrirani sljedećih devet sati, pokazali su rezultati istraživanja.

Da se ne radi isključivo o lijenosti, kako se kod nas zna reći, pokazuje i praksa najvećih svjetskih kompanija. Veliki Google i Nike imaju u svakom uredu mjesto za spavanje zaposlenika tijekom dana, i to iz jednostavnog razloga - radnici koji ga koriste redom su produktivniji od ostalih.

Za pilote je jasno samo po sebi da trebaju imati bistar um, pa British Airways i Continental ohrabruju svoje pilote da drijemaju tijekom dugih letova. Analizom učinka pilota došli su do zaključka da samo 26 minuta laganog sna povećava sposobnosti pilota za 34 posto, a oprez i budnost za čak 54 posto.

Popodnevni odmor ima razne blagodati, pa ćete tako nakon njega navečer trebati 14 posto manje vremena da zaspete, manje ćete patiti od nesanice i spavati duže dvadeset minuta. 

Nakon sieste raspoloženje će vam se popraviti cijelih 10 posto, izdržljivot, opreznost i komunikativnost za 14 posto.

Nakon svega navedenog, vjerojatno shvaćate da vam ne preostaje ništa drugo nego da se uvalite na najbliži krevet i bacite popodnevnu siestu. Naravno, do sat vremena, ne više.

26.08.2012. 15:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh