« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
BLASFEMIJA? :)

Bezalkoholno pivo je pravo ljetno piće

Iako ljubiteljima piva ovo zvuči grozno, trebaju znati da su prva sumeranska piva imala niti 0.4 posto alkohola

Pivce ljeti da, ali bez alkohola
Pivce ljeti da, ali bez alkohola (Arhiva)
Više o

vitamini

,

minerali

,

bezalkoholno pivo

,

lijepa koža

Bezalkoholno pivo pravim pivopijama zvuči kao drveno željezo, no upravo taj napitak znanstvenici preporučuju za gašenje žeđi u ljetnim mjesecima. Bogato je visokovrijednim sastojcima, okusom je vrlo slično "pravom" pivu, a i prva sumeranska piva imala su manje od 0.4 posto alkohola u sebi. 

Umjereno konzumirano, pivo gasi žeđ i ima odličan učinak na zdravlje jer je prirodan i kvalitetan prirodan izvor raznih minerala magnezija, kalija, cinka, fosfora, silicija, sumpora, natrija i bakra, vitamina skupine B (posebno B1, B2, B3 i B6), vitamina B12, ugljikohidrata, te pojedinih aminokiselina i flavonoida, poznatih i važnih antioksidansa.

Također i jača kosu i nokte zbog kvasca i hmelja, a otopljene tvari i plinovi daju mu antibakterijski učinak. Vitamini, minerali i bioaktivne tvari nalaze se i u bezalkoholnom pivu, a naročito humoli i polifenoli koji, kao antioksidansi i protuupalni spojevi, sprječavaju prerano starenje stanica. 

Bezalkoholnim pivom bez problema gasite žeđ, nemate štetan učinak alkohola koji je posebno opasan na ovim vrućinama. Uz to, biološki korisne tvari pomažu i tonificiranju i vitalizaciji kože i sluznice, pa nema zapreke da se i dame počaste ponekim bezalkoholnim pivom. 

26.08.2012. 13:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh