« Život
objavljeno prije 10 godina
SAVJETI

Pogreške koje ne smijemo raditi ujutro

Nije se lako probuditi ujutro, naročito ako ste noć prije proveli zabavljajući se s prijateljima, no ako sve napravite kako treba, problema neće biti

Nema naglog skakanja iz kreveta
Nema naglog skakanja iz kreveta (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

savjeti

,

buđenje

,

dizanje

Buđenje je nerijetko traumatičan dio dana, no kako on dobrim dijelom određuje kakav će nam biti dan, nije se dobro dizati "na lijevu nogu", kako su govorili naši stari.

Prema tome, dizanje iz kreveta treba shvatiti ozbiljno i pristupiti mu kao svakoj drugoj važnoj stvari. Recimo, nemojte naglo skakati iz kreveta, jer to, prema mišljenju kiropraktičara, može biti kobno za vaše leđne mišiće koji su često ukočeni zbog dugog ležanja i nisu spremni za nagle napore.

>> Ne možete ustati iz kreveta? Prespor vam je unutarnji sat >>

Jednako tako, krv se može sjuriti u noge i izazvati vrtoglavicu. Stručnjaci preporučuju da nakon buđenja prvo privučete prsima jedno, pa drugo koljeno i tek se tada ustanete. 

Odgađanje buđenja uobičajena je dnevna rutina mnogima, no liječnici tvrde da je to jedna od gorih stvari koje možemo napraviti. Naime, zbog isprekidanog sna mogli biste imati velikih problema - navečer, stoga, izvedite gornji ritual i dignite se iz kreveta kad budilica zazvoni prvi put.

>> Kako lako započeti dan >>

Vježbanje nakon buđenja je sjajna stvar, pogotovo ako to znate raditi i ne propuštate niti jedan dan, no često zbog toga nemate vremena za doručak. Bolje je kraće vježbati ili samo odraditi par stvari nego preskočiti doručak - najvažniji obrok u danu.

>> Jednostavne metode za lako ranojutarnje buđenje >>

12.06.2014. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh