« Život
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
BEZ PO' MUKE

Jednostavne metode za lagano ranojutarnje buđenje

"Tko rano rani, dvije sreće grabi", poznata je izreka koja je već postala pomalo klišej

Nemojte si dozvoliti
Nemojte si dozvoliti "još samo 10 minuta" (Shutterstock)
Više o

krevet

,

spavanje

,

buđenje

,

jutro

Ipak, ovaj jednostavan savjet može napraviti veliku razliku u vašem životu. Dovoljno sna, te vremena ujutro umjesto žurbe, dat će vam smiren um i dodatan entuzijazam tijekom dana. Pokušajte pronaći stvar koja će vas veseliti svako jutro, pa makar to bilo nešto malo poput kvalitetne kave ili svježeg peciva. Bez obzira želite li ustoličiti naviku ranog ustajanja ili samo uhvatiti ranojutarnji let, ova 4 savjeta olakšat će vam život.

1. Krenite ranije u krevet - ovo se čini očitim ako želite ranije ustati, ali previše ljudi odgađa odlazak u krevet mišlju kako će ionako sutra biti umorni. Šest do osam sati dobrog, neisprekidanog sna čini značajnu razliku kada trebate ustati rano i ostati fokusirani čitav dan.

Mnogi će prigovoriti kako jednostavno ne mogu zaspati prije ponoći. Možete - samo cijeli proces morate započeti ranije. Ugasite kompjuter najmanje sat vremena prije odlaska na počinak. Također, nemojte gledati tv, posebice vijesti. Pustite da vam se um opusti.

2. Pijte vodu - nemojte pretjerivati i popiti osam čaša vode, jer ćete se probuditi za par sati s mjehurom koji želi eksplodirati. Smisao je da popijete nekoliko čaša vode kako bi ste održali hidrataciju tijekom noći, te ujutro.

Dehidracija će učiniti da se osjećate umorno i samo će vam otežati buđenje. Osim toga, određena količina vode pokrenut će biološke procese, poput potrebe za mokrenjem, pa će vam biti lakše ustati ujutro.

3. Napravite prvi korak - učinite sve što je potrebno da napravite taj prvi, najteži korak buđenja - ustajanje iz kreveta. Uključite alarm za buđenje ili timer za muziku, otuširajte se. Ne dopustite da vam unutarnji glas govori "još samo 10 minuta".

Tih 10 minuta nikad neće biti dovoljno, jer će se pretvoriti u novih deset. Bez obzira na koju metodu se odlučili, nemojte si dopustiti da ostanete u krevetu još malo.

4. Uspostavite rutinu - unatoč navedenim tehnikama, najbolje je uspostaviti rutinu u danima koji prethode periodu ranog ustajanja. Na taj način steći ćete naviku bez potrebe da se za nju posebno pripremate. Ako možete držite se svoje rutine i vikendima, premda to iziskuje još veću snagu volje.

05.12.2010. 18:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh