« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 11 godina
NOVITETI

Peugeot 2008: novi urbani crossover

Početna cijena modela 2008 u Hrvatskoj je 113.373 kuna, a prodaja na hrvatskom tržištu kreće 27. lipnja 2013.

Sjajan crossover iz Peugeota
Sjajan crossover iz Peugeota (Automania)
Više o

urbani crossover

,

cijena

,

recenzija

,

predstavljanje

,

Peugeot 2008

Peugeot Hrvatska odlučio je predstaviti svoj novi model automobila Peugeot 2008 na hrvatskom tržištu na može se slobodno reći jednostavan, ali izuzetno efektan način. Kao lokacija za predstavljanje crossovera Peugeot 2008 izabrane su stare napuštene zgrade tvrtke Gredelj u Zagrebu.

Radi se o staroj tvornici vlakova u kojoj je vrijeme stalo prije najmanje 50 godina, te je odlična kulisa za snimanje atraktivnih video spotova i fotografija, te razno raznih modnih seasona. Prezentacija automobila odvijala se istovremeno s događajem 'Dani dizajna u Gredelju'.

I sam pristup predstavljanju odličan je pomak od uobičajenih protokola takve vrste, tako da se prezentacija svela na gledanje 15 minutnog video priloga koji je kvalitetno snimljen i sa sažetim najpotrebnijim informacijama o novom automobilu. Ambijent napuštenih starih zgrada od cigli i drva upotpunio je svježinu cijelog događaja. Pri tom su okupljeni novinari sjedili na kartonskim improviziranim sjedalicama, a kasnije su se automobili mogli i isprobati u praksi. Odlična svježa ideja koja se dopala svima.

Peugeot na model 2008, inovativno vozilo B segmenta, primjenjuje znanje i isklustvo koje je stekao na crossoveru 3008. Peugeot 2008 je prvi urbani crossover marke kojim  Peugeot žli osvojiti vodeće mjesto u segmentu u Europi i koje će osvojiti nove kupce u Aziji i Latinskoj Americi.

Dužinom od 4,16 m i širinom 1,74 ovaj model ima robusnost SUV-a kombiniranu s praktičnošću prostora, uz udobnost i modularnost, kako bi putnici mogli uživati u svakom trenutku. Povišeni 2008 može doći opremljen 'Mud&Snow' gumama i 17'' mat aluminijskim naplatcima. Stakleni panoramski krov, opremljen električnim prekidačem, omogućuje dolazak prirodnog svjetla u putnički prostor.

Kad su svjetla upaljena, LED rasvjeta u unutrašnjosti emitira slabu plavkastu svjetlost. Međutim, čak i sa potpuno tvrdim krovom, 2008 nudi jedinstvenu svjetlosnu atmosferu. Naime, krov u putničkom prostoru ukrašen je motivima vrlo preciznog dizajna dobivenog laserskim graviranjem. Noću, Peugeot LED traka s diodama emitira nježno bijelu svjetlost.

Više pročitajte na automania.hr

16.06.2013. 13:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh