« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
LOŠE...

Otkazan sajam automobila u Ženevi

Međunarodni sajam automobila trebao je početi sljedećeg tjedna a neki visoko rangirani čelnici već su otkazali sudjelovanje

I naši su se predstavljali u Ženevi
I naši su se predstavljali u Ženevi (Arhiva)
Više o

auto salon Ženeva

Švicarska kompanija Palexpo, organizator međunarodnog sajma automobila u Ženevi, obavijestila je proizvođače da je skup otkazan zbog straha od širenja zaraze koronavirusom, izjavili su u petak za Reuters upućeni izvori.

"S obzirom na aktualnu situaciju i širenje koronavirusa, vlada je stanje u Švicarskoj ocijenila 'izvanrednim' prema zakonu o epidemijama", objavljeno je nakon današnje sjednice vlade.

Zabranjena su "velika događanja koja uključuju više od tisuću sudionika" a mjera će ostati na snazi najmanje do 15. ožujka.

Palexpo obavijestio je proizvođače automobila da je sajam otkazan, kazala su za Reuters tri izvora. Glasnogovornica organizatora sajma nije željela komentirati tu informaciju.

Međunarodni sajam automobila trebao je početi sljedećeg tjedna a neki visoko rangirani čelnici već su otkazali sudjelovanje.

Zbog ograničenja putovanja i straha od širenja koronavirusa odgođeni su ili otkazani i drugi sajmovi, uključujući barcelonski Mobile World Kongres, frankfurtski Light+Building, te pekinški Peking Auto Show, podsjeća Reuters.

Povodom otkazivanja autosajma na svom se Facebooku oglasio tvorac prvog električnog superautomobila, inovator i poduzetnik Mate Rimac. U objavi stoji kako su samo čekali da se sajam otkaže, premda su činili sve kao da se to neće dogoditi. 

"Naša tri automobila upravo su na putu za Ženevu. Radili smo intenzivno na tome da postignemo sve (za sajam), štand je spreman, karte i smještaj za 40 ljudi su plaćeni, i sada su stotine tisuća eura otišle u vjetar. J***š ovu histeriju", napisao je Rimac. 


29.02.2020. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh