« Knjiga
objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana
KNJIGE

Osvrt na roman Strahotne priče

Iako je naša stvarnost ispunjena, premrežena tekstovima, porukama kratkoga ili vrlo kratkoga sadržaja, svejedno preporučam uron u Nadasev svijet, osebujan, neusporediv s drugim

Strahotne priče
Strahotne priče (Arhiva)
Više o

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Strahotne priče

Nedavno je ugledni i marljivi nakladnik zagrebački Fraktura, objavila opsežni roman (na preko 400 stranica) suvremenog mađarskog prozaiste, esejista i dramatičara Petera Nadasa, Strahotne priče u prijevodu s mađarskog Xenie Detoni.

Mnoštvo nesvakidašnjih likova na obali Dunava, različite žene, pekari i učitelji, svećenik i pastor, svi samo promatrači s kraja, plemići, velike dame iz glavnoga grada, jednostavno panoptikum likova, koje pokreće ih gorčina i zavist, s ponekom dobrotom, uz duhove i demone, progonitelje i zločin.

Kritičari ističu kako je ovo roman koji uznemiruje, proizvodeći egzistencijalnu jezu.

Iako je naša stvarnost ispunjena, premrežena tekstovima, porukama kratkoga ili vrlo kratkoga sadržaja, svejedno preporučam uron u Nadasev svijet, osebujan, neusporediv s drugim.

Strahotne priče objavljene su u klasičnoj kvalitetnoj opremi tvrdoga uveza s vrpcom unutar stranica kako bi mogli označiti stranicu do koje ste se uspjeli probiti.

Vrlo elegantno i izazovno izdanje. Čitanjem mu se možete oduprijeti.

Svijet i likovi Petera Nadasa nisu nam daleki, naprotiv.

Piše: Miroslav Pelikan
21.08.2023. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh