« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana
MLJAC

Orašasti plodovi skidaju kile

Pokazalo se da su obje skupine nakon 12 tjedana, prateći određene planove preharne, izgubili kilograme, no oni koji su jeli orašaste plodove imali su znatno više razine sitosti

Orašasti plodovi su sjajna hrana
Orašasti plodovi su sjajna hrana (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

skidanje kilograma

,

orašasti plodovi

Dodavanje različitih orašastih plodova, poput brazilskih orašastih plodova, indijskih oraščića, pinjola, pistacija, oraha i makadamija, mogu značajno pomoći u gubitku kilograma i održavanju sitosti dulje vrijeme.

U studiji je sudjelovalo 95 pretilih osoba i osoba s prekomjernom težinom koji su imali između 30 i 68 godina. Podijeljeni su u dvije skupine pri čemu su ispitanici u jednoj skupini jeli oko 40 grama različitih orašastih plodova, a ispitanici druge skupine jeli su grickalice poput krekera i pereca.

Treba naglastiti da su namirnice u obje skupine sadržavale jednaku količinu kalorija.

Pokazalo se da su obje skupine nakon 12 tjedana, prateći određene planove preharne, izgubili kilograme, no oni koji su jeli orašaste plodove imali su znatno više razine sitosti.

>> Orašasti plodovi produljuju život >>

Istraživači vjeruju kako je to u najvećoj mjeri zato što je skupina koja je jela orašaste plodove također pokazala bolje upravljanje težinom u usporedbi sa skupinom koja je jela perece. Također je postojala znatno niža stopa odustajanja u skupini orašastih plodova nego u skupini pereca.

Orašasti plodovi su niskokalorična hrana

Orašasti plodovi su niskokalorična hrana. Oko 40 grama orašastih plodova sadrži samo između 240 i 300 kalorija.

Osobe koje jedu orašaste plodove dulje vrijeme se osjećaju sitima zbog čega konzumiraju manje "praznih kalorija", odnosno namirnica koje imaju puno kalorija ali nam ne daju nikakve hranjive tvari.

>> Orašasti plodovi genijalni su saveznik u mršavljenju >>

Bademi su još jedna vrsta orašastih plodova, jako su popularni i dugo održavaju sitost. Nedavna studija pokazala je da da se oko 20 posto kalorija iz masti u bademima ne apsorbira u probavnom traktu, što znači da broj kalorija navedenih na poleđini kutije badema ne mora nužno značiti da će vaše tijelo apsorbirati toliko, prenosi Eat this.

16.07.2021. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh