« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
MMM

Orašasti plodovi produljuju život

Prehrana orašastim plodovima produljuje život, navodi se u istraživanju objavljenoj u znanstvenom časopisu New England Journal of Medicine

Orašasti plodovi potiču na zdrav život
Orašasti plodovi potiču na zdrav život (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

zdrava hrana

,

dug život

,

orasi

,

bademi

,

orašasti plodovi

Rezultati studije sugeriraju da orašasti plodovi najviše koriste zdravlju ako se konzumiraju svakodnevno.

Američki znanstvenici koji su proveli istraživanje naveli su da osobe koje jedu više orašastih plodova općenito vode zdraviji život, ali su naglasili da i sami orašasti plodovi doprinose duljem životu. Studija je pratila gotovo 120.000 ljudi tijekom 30 godina.

Voditelj studije Charles Fuchs iz Dana-Farber Cancer Institute rekao je da je najočitija korist za one koji redovito jedu orašaste plodove 29% niža stopa smrtnosti od srčanih bolesti. "Također postoji znatno manja stopa rizika - 11% - od smrti od raka", rekao je Fuchs.

Prehrana orašastim plodovima povezana je sa zdravijim stilom života - uključujući manju vjerojatnost pušenja i pretilosti, te veću vjerojatnost redovitog vježbanja. Znanstvenici navode da orašasti plodovi doprinose zdravlju i kad se sve to uzme u obzir.

Orašasti plodovi sadrže nezasićene masnoće, proteine i brojne vitamine, i mogu služiti kao zdrava zamjena za čokoladice ili kekse, navode znanstvenici.

22.11.2013. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh