« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
MLJAC

Orašasti plodovi produžuju život

Orašasti su plodovi prava superhrana, jer je istraživanje dugo trideset godina nedvojbeno pokazalo da produžuju život

Orašasti plodovi su put ka zdravlju i dugovječnosti
Orašasti plodovi su put ka zdravlju i dugovječnosti (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

kikiriki

,

dugovječnost

,

orasi

,

bademi

,

orašasti plodovi

,

pistacije

Orašasti plodovi pravo su blago prirode i superhrana koja nas štiti od gotovo svih bolesti, pokazalo je istraživanje provedeno na Harvardu koje je tijekom trideset godina pratilo gotovo 120 tisuća žena i muškaraca.

Ispitanici koji su skoro svaki dan konzumirali orašaste plodove tijekom istraživanja imali su za petinu manju šansu da će umrijeti od onih koji nikad ne jedu orašaste plodove. Da su rezultati točni dokazali su i oni koji su povremeno jeli orašaste plodove jer je njihov rizik također bio smanjen i to u izravnoj korelaciji s učestalošću konzumiranja orašastih plodova. 

Rizik od raka pao je za značajnih 11 posto, dok je rizik od smrti zbog srčanih bolesti pao prilično velikih 29 posto kod ljudi koji su orašaste plodove jeli sedam ili više puta tjedno. 

Preporučene doze, prema savjetu američke Udruge za zdravlje srca, su četiri porcije sirovih i nezasoljenih orašastih plodova tjedno. Jedna porcija bila bi 23 badema ili 42 grama, što se može usporediti i s dvije žlice čistog maslaca od kikirikija. 

Ipak, kako su orašasti plodovi kalorični, jedna takva porcija donosi vam otprilike 240 kalorija, što treba uračunati u svoju dnevnu potrošnju, iako voditelji studije tvrde da orašasti plodovi zapravo ne debljaju.

Stoga, slobodno navalite na orahe, indijske oraščiće, pistacije, bademe i kikiriki, naravno nezasoljene, sačuvajte zdravlje i osigurajte duži život.

27.11.2013. 09:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh