« Lifestyle
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SNAGA VOLJE

Odolite noćnom prejedanju

Operite zube, idite spavati na vrijeme, jedite pomalo više puta na dan i još pokoji savjet

Noćno prejedanje
Noćno prejedanje (Deviantart)
Više o

mršavljenje

,

prejedanje

,

kilogrami

,

noć

Rijetko jedete brzu hranu i redovito vježbate, ali i dalje ne primjećujete gubitak kilograma? Krivac za to mogu biti oni ponoćni zalogaji kojima nikako ne odolijevate. A upravo ti zalogaji i jesu problematični jer ih uzimate u vrijeme kad nam je metabolizam usporen. Zato sve ono što pojedete u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima prelazi u masnoću i ne razgrađuje se kako treba. Ako je ikako moguće, izbjegavajte hranu u kasno doba. Evo kako možete biti uspješni u tome.

Napunite se tijekom dana

Jedite salatu, niskokaloričnu hranu, manje obroke više puta dnevno. Tako će osjećaj sitosti trajati dulje. Večerajte ranije i obilnije.

Operite zube

Možda zvuči čudno, ali djeluje. Operite zube dva sata nakon večere. Nakon toga sigurno nećete poželjeti jesti.

Alternativni pravac

Ako se vraćate iz grada automobilom, a već ste jeli prije toga, idite putovima na kojima nema restorana s brzom hranom, slastičarnica i tako dalje. Kad dođete u kuću, izbjegavajte frižider.

Nazovite prijatelja

Ako ste zaista pred iskušenjem, nazovite prijatelja ili prijateljice i počastite se pokojim tračem. Razgovor će vas odvratiti od hrane pod uvjetom da ne razgovarate o hrani.

Bezumno prejedanje ne dolazi u obzir

Gledate TV i misli vam odlutaju prema čokoladi u frižideru. Ustajete, uzimate čokoladu i u trenu je nema. Osjećate grižnju savjesti (možda i ne). Bolje bi bilo da popijete malo zelenog čaja ili da grickate mrkvu. Jelo uz čitanje i TV je loše jer ne vodite brigu o tome koliko jedete.

Pijte

Ali ne alkohol. Ako zaista ne možete odoljeti hrani, popijte čaj, sok, vodu. Dvije tri čaše mlijeka, soka bez šećera ili vode otjerat će glad barem na neko vrijeme.

Spavajte

Ustajanje u kasne noćne sate i ostajanje budnima do iza ponoći zahtijeva dosta energije. Zato vaše tijelo žudi za hranom. Idite spavati na vrijeme kako više ne biste jeli iza večere i kako biste uopće  normalno probavili večeru.

27.11.2010. 14:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh