« Lifestyle
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
TJEDNO ČAŠĆENJE

Dijete znaju biti teške za blagdane, ali zato postoji vodič za nedisciplinirane

Varanje za vrijeme dijete ima svojih prednosti, ali ne smijete zaboraviti da je najvažnija umjerenost - savjeti koji će vam pomoći za predstojeće blagdane

dijeta hrana
dijeta hrana (Shutterstock)
Više o

hrana

,

dijeta

,

varanje

Božićni i novogodišnji praznici pravo su vrijeme za kršenje dijeta, ali vi ovoga puta nećete biti prekoreni zbog posrtanja u držanju strogih dijeta. Nutricionisti znaju da ste samo ljudi pa su zato sastavili vodič za varanje dok ste na dijeti. Stručnjaci se slažu da je važno lagano krenuti s programom prehrane kojeg ste odabrali.

Nutricionistkinja Neesha Bukht iz Indije tvrdi da se oni koji si jednom u sedam dana dozvole 'tjedno čašćenje' manje prepuštaju prežderavanju. To je zato što si na taj način barem privremeno utaže glad. S druge strane, dugotrajne dijete će vaše tijelo prebaciti u 'stanje gladovanja' tako da unos kalorija i hrane koju ste si uskraćivali sve to vrijeme mogao bi ubrzati metabolizam i učiniti vaše tijelo vitkijim. Dijetno varanje ima svojih prednosti, ali imajte na umu da je ključ u umjerenosti.

>> Dukan dijeta - recepti

>> 15 najbizarnijih dijeta svih vremena

>> Jednodnevna dijeta - idealna prehrana nakon blagdana

Kako varati?

  • Odaberite jedan radni dan. Šanse da ćete se prejesti su manje tijekom radnog dana dok ste na poslu. I nemojte varati čitav dan već samo prilikom jednog obroka.
  • Vježbajte diskreciju. Štogod od hrane odabrali za uživanje, osjećajte se kao da ste si priuštili nešto posebno i tako ćete lakše izdržati kroz tjedan.
  • Nema varanja prilikom varanja. Ne smijete odabrati dva obroka za dijetno varanje, čak i ako obećate da nećete varati naredna dva tjedna kako biste to opravdali. Bit svega je i da u psihološkom smislu zadovoljite potrebu za hranom. Zato vam varanje prilikom varanja neće pomoći.
  • Varajte u javnosti. Tajna afera s prženim krumpirićima mora prestati. Kad varate u javnosti varate umjereno.
  • Jedite prije prijevare. Ako varate na prazan želudac samo ćete se natrpati hranom. Prije nego se počastite (a to činite jednom tjedno!) pojedite hranu bogatu vlaknima.
  • Zaboravite na akcije. Nikako ne smijete podleći posebno smišljenim akcijama 'kupi jedan, dobiješ dva'. Kad varate, varajte s jednom porcijom.

>> Mjesečeva dijeta - jeftina i efikasna

>> Dijeta svaki drugi dan

20.12.2010. 11:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh