« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
MA DA?!

Obilan doručak je put prema mršavosti

Dobitna kombinacija za vitku liniju i zdravlje je obilan doručak i lagana večera, što ljudi obično zamjenjuju

Neka doručak bude obilan i zdrav
Neka doručak bude obilan i zdrav (Shutterstock)
Više o

doručak

,

kalorije

,

debljanje

,

večera

,

skidanje kilograma

,

obilan doručak

,

lagana večera

Koliko puta ste preskočili doručak, a koliko puta večeru? Oni koji češće preskaču doručak, a za večeru se teško dižu od stola jako griješe, tvrde znanstvenici na temelju rezultata istraživanja objavljenih u stručnom časopisu Obesity.

Praćenjem 93 žene s viškom kilograma tijekom 12 tjedana pokazalo se da je obilan doručak ključ gubljenja kilograma i održavanja željene težine. 

Sve su ispitanice unosile 1.400 kalorija dnevno, ali neke od njih su za doručak unijele već 700, dok su druge unosile 200 kalorija, a za večeru je unos kalorija bio obrnut, dok su za ručak i jedne i druge unosile po 500 kalorija.

Tijekom promatranog perioda sve su ispitanice izgubile na težini, no razlike među grupama bile su drastične. Naime, grupa koja je obilno doručkovala izgubila je prosječno 8 kilograma i 7.5 centimetara u struku, dok je grupa koja je obilno večerala izgubila prosječno 3.3 kilograma i 3.5 centimetra u struku.

Pokazalo se i da je kombinacija obilnog doručka i lagane večere uzrokovala i značajno smanjenje razina glukoze, inzulina i triglicerida u krvi, tako da vam ne preostaje ništa drugo nego da promijenite prehrambene navike. 

09.08.2013. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh