« Kazalište
objavljeno prije 14 godina
POZORNICA

Nova predstava Darija Harjačeka 19. svibnja u Teatru &TD

Hiperproduktivni kazališni redatelj priprema četvrtu predstavu ove sezone

(Teatar &TD)
Više o

kazalište

,

zagreb-info

,

Teatar &TD

,

guitarmasterclass.net

,

sp u kataru

Hiperproduktivni kazališni redatelj Dario Harjaček priprema četvrtu predstavu ove sezone pod nazivom In camera,  koja će premijerno biti izvedena 19. svibnja u velikoj dvorani Teatra &TD, nakon čega slijede izvedbe 20. i 21. svibnja.

In camera inspirirana Buñuelovim "Anđelom uništenja" tematizira nemogućnost odlaska. Ta nemogućnost, prezentna na sceni, bez realnog i vidljivog uzroka, dovodi u fokus pitanje inercije.

Inercija, kao otpor spram promjene, između četiri osobe komada postaje stvar privatno-moralne upitnosti, ali istovremeno i pokretač zbivanja.

Predstava se bavi igrom kao osnovnim glumačkim sredstvom, kao osnovnim realitetom teatra. Imaginirati, igrati - znači ostati i opstati u teatru.

Što se pak događa u situaciji u kojoj glumci svojom igrom pokušavaju održati živim nešto što samo po sebi više ne živi,  nešto što više ne postoji?

Što se događa kada glumci igraju s idejom da je njihova igra besmislena? U tom se trenutku imaginarna drama predstave seli u realnu dramu glumaca koji predstavu stvaraju.

U ovoj tragikomičnoj farsi u pet činova sudjeluju: Ana Karić, Maja Katić, Dean Krivačić i Darko Japelj. 

Predstava je završni ispit producentice Petre Glad na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu

 Dario Harjaček rođen je 1979. godine u Beču, a do 1997. živi u Varaždinu. Završio je studij povijesti umjetnosti i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2006. diplomirao na Odsjeku kazališne režije i radiofonije pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

14.05.2010. 14:41:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh