« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
DJELUJTE NA VRIJEME

Nokti su barometar vašeg zdavlja - pogledajte na što vas upozoravaju

Oblik noktiju, njihov izgled i općenito stanje mogu ukazivati na ozbiljan nedostatak hranjivih tvari u vašem organizmu

Nokti su barometar vašeg zdavlja
Nokti su barometar vašeg zdavlja (MWN)
Više o

zdravlje

,

nokti

Vaši su nokti barometar vašeg zdravlja. Oni vam mogu jasno staviti do znanja u kakvom je stanju vaš organizam. Nutricionistkinja Michele Kingston čitateljima Metroa savjetuje na što trebaju obratiti pozornost kako bi na vrijeme mogli uočiti zdravstvena upozorenja.

Suhi i lomljivi (krhki) nokti. Potencijalno vam nedostaje masnih kiselina u tijelu. U svoju prehranu ubacite ribu poput sardina, lososa i haringe, barem dva do tri puta tjedno. Isto tako ne bi bilo loše da salatu začnite žličicom ili dvije lanenog ulja.

>> Pet stvari koje vam nokti mogu reći o zdravlju

Meki nokti koji se gule.  Nedostaje vam kalcija. Ali nemojte se odmah baciti na nekontroliranu konzumaciju sira. Kalcij se najbrže upija iz tamnozelenog povrća.

Uzdužne brazde. Ukazuju na općenit nedostatak hranjivih tvari. Prestanite piti alkohol i pušiti jer vam to oduzima vitamine i minerale. Počnite jesti puno voća, povrća i cjelovitih žitarica.

>> Kako odabrati pravi lak za nokte

Poprečne brazde. Ukazuje na slab rad štitnjače. Počnite unositi selen, cink i jod.

Bijele mrlje na noktima. Nedostaje vam cinka. Počnite jesti orašaste plodove, sjemenke, morsku hranu, leće i smeđu rižu.

Piše: Romina McGuinness/MWN
01.09.2011. 10:35:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Arijela
    01.09.2011. 11:57
    Nepismeni prevoditelji opet na djelu. A očito nema ni urednika. SELEN! Kalcij se upija - nevjerojatno!? Staviti do znanja!? Iz kojeg je jezika ovakva konstrukcija? Potencijalno vam nedostaje!?

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh