« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MA DA?!

Njemačka 2016. uvodi cestarine za strance

Od 2016. godine Njemačka uvodi cestarinu za svoje autoceste, ali samo za strance – elektronska vinjeta košta za 10 dana 10 eura, 2 mjeseca 22 eura i za godinu 130 eura

Cijena - prava sitnica, stvarno
Cijena - prava sitnica, stvarno (Automania)
Više o

Njemačka

,

vinjete

,

cestarina

Kraj besplatnom Autobahnu u Njemačkoj. Naplata cestarine za korištenje 13.000 km njemačkih autocesta, odnosno Autobahna, veliko je i političko pitanje, a pritisci za uvođenjem naplate sve su veći.

Vrše se veliki pritisci s raznih strana kako bi se čim prije uvelo naplaćivanje Autobahna, pa najnovije vijesti govore kako bi od 1. siječnja 2016. godine trebala početi naplata korištenja autoceste u Njemačkoj za vozače osobnih automobila (vozila do 3,5 tone maksimalno dozvoljene mase), ali samo za strance, dok njemački vozači to ne bi plaćali.

Treba napomenuti kako će se cestarina plaćati za autoceste, ali i za ceste u drugim kategorijama. Visina cestarine ovisit će o prilagođenosti vozila zahtjevima zaštite okoliša.

Naplata cestarine provela bi se elektronskom vinjetom koja bi se kupovala na benzinskoj stanici ili preko Interneta. Na staklo vozila ne bi se ništa lijepilo, jer bi se pri kupovine elektronske vinjete dao broj registracije vozila, a takva vinjeta bi se kontrolirala pomoću kamera koje bi same očitale registraciju vozila i provjerile je li plaćena elektronska vinjeta.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

05.11.2014. 09:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh