« Muškarci
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
DIJAMANTNI ŽILET

Nijemci uvode revoluciju u brijanje s britvicom

Oštrice za mokro brijanje zamijenit će britvice s nanokristalnim dijamantnim slojem koje su do 1000x trajnije od postojećih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

nanotehnologija

,

brijanje

,

Hartera 2011

Kompanije na razvoj britvica već godinama troše velike količine novca namijenjenog za istraživanje i razvoj, ali pravih inovacija zapravo nema - sve se uglavnom svodi na povećanje broja oštrica i cijene.

Njemački tim inženjera na Sveučilištu Ulm objavio je da je na pragu revolucionarnog otkrića na području brijanja. Britvice bi, prema Nijemcima, uskoro mogle biti oštrije i izdržljivije zahvaljujući nanotehnologiji i dijamantima.

>>Vodič za brigu o muškom licu

Nanokristalni sloj dijamanta pritom bi se nanosio na tvrdi metal, nakon čega bi se sitne čestice izoštrile postupkom i uređajem kojeg usavršavaju inženjeri iz Ulma. Najtvrđi materijal tako bi se maksimalno izoštrio i predstavljao savršenu britvicu.

"Dijamantne britvice su 1000 puta izdržljivije i dugotrajnije od čeličnih. Cilj nam je proizvod usavršiti i u skoroj budućnosti ponuditi tržištu za mokro brijanje", rekao je za portal Welt direktor Društva za proizvode od dijamanta André Flöter.

>>Muškarci vole kad se žene briju 

19.08.2010. 17:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh