« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
NJEGA ZA NJEGA

Vodič za brigu o muškom licu

Momci se ujutro umiju, obriju i idu za svojim poslom - srećom i to se polako mijenja

Ne morate biti metroseksulac da bi se brinuli o sebi
Ne morate biti metroseksulac da bi se brinuli o sebi (Deviantart)
Više o

brijanje

,

koža

,

brada

,

njega muškarca

,

kreme

Svježe obrijana, nježna mirisna brada muškarca nešto je u čemu svaka žena uživa. Ipak, rijetki su oni koji zaista uživaju u brijanju. Možda vam se čini da muškarci ne vode previše brige o izgledu svojeg lica, naročito kože; srećom, danas se to sve brže mijenja. Tradicionalno gledište je da se muškarci ujutro umiju, obriju i odu svojim putem. Ipak, vi biste trebali malo bolje promisliti je li to dovoljno. Iako muškarci ne obavljaju elaborirane i komplicirane kozmetičke rituale poput žena, postoje metode, kao i određeni proizvodi, koji štite i njeguju mušku kožu, a nisu komplicirani za uporabu. Nećemo vas daviti markama i etiketiranim proizvodima jer je kvaliteta svakog proizvoda vrlo relativna. No, postoje neke stvari na temelju koji možete kupiti najbolji proizvod za vas.

Njega.

Svaki muškarac koji drži do sebe bi trebao imati omanji arsenal proizvoda za njegu kože.

Gel za lice - svakodnevno prati lice dva puta. Poželjno je da gel sadrži alfa-hidroksi kiselinu koja je sjajna za odstranjivanje mrtvih stanica kože, čišćenje pora i otkrivanje novog sloja epitela.

Krema/gel za brijanje - pri kupnji ovakvih proizvoda pazite na one koji najbolje hidratiziraju kožu čime se sprječava iritacija britvicama. Nije loše uz to imati i četkicu za nanošenje jer ona podiže dlake brade zbog čega ih je lakše obrijati.

Losion poslije brijanja -  pametno je imati sredstva poslije brijanja, posebno ona s antiseptičkim svojstvima kako bi se spriječile infekcije, ali i ona koja zadrže hidratizirajuće sastojke i ugodan miris.

Hidratantni losion/krema - Koža se često suši a njena prirodna ulja slabe s godinama, no dobre kreme i losioni sa hidratizirajućim svojstvima riješit će taj problem. Kupujte one koji sadrže antioksidanse poput vitamina A, C i E koji usporavaju starenje kože. Izbjegavajte one koje u sebi imaju natrij-lauril sulfat koji uklanja prirodna ulja iz kože.

Kreme za sunčanje - Najbolje su za održavanje kože što mlađom. Nanosite je kad god provodite vrijeme van kuće. Neka joj je zaštitni faktor najmanje 15.

Brijanje

Brijanje ima jedan tajni efekt - uklanja mrtve stanice kože pa vam lice izgleda mlađe i zdravije. No, ako se nepravilno brijete, doći će do iritacije i upale kože te urastanja dlačica. Kako biste to izbjegli, slijedite sljedeće korake:

  1. Omekšajte bradu. Namočite lice toplom vodom. Najbolje je to učiniti ručnikom kojeg stavite na lice i držite ga tako jednu minutu.
  2. Nanesite kremu/gel za brijanje. Prekrijte dobro sva područja koja mislite brijati. Nanesite je obilno i masirajte lice kružnim pokretima kako biste podigli dlačice i ovlažili kožu lica.
  3. Brijanje. Uvijek koristite oštre britvice kako ne bi došlo do čupanja i iritacije. Brijte se u smjeru rasta dlake i nastojte se obrijati u što manje poteza i ponavljanja. Opustite kožu lica.
  4. Ispiranje. Operite ostatke kreme/gela/pjene s lica hladnom ili mlakom vodom jer će vruća voda sasušiti lice.
23.10.2012. 20:34:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    zeka
    19.02.2013. 14:31
    ja mislim da bi klasicno brijanje svaki muskarac trebao porbati barem jendom u zivotu..
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh