« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
IVO JOSIPOVIĆ

Nije bilo isprike za rat, već samo žaljenje zbog prošlosti

Hrvatski predsjednik ocijenio je kako je njegov govor u Parlamentu BiH krivio interpretiran

(Danijel Soldo/Cropix)
Više o

BiH

,

govor

,

isprika

,

Ivo Josipović

"Žalim što je moj govor pogrešno prenesen. Premda je međunarodna zajednica pohvalila moj govor, on nije ničija naredba, pa ni Europske unije, a stojim iza svake svoje riječi. To nije bila isprika, nego sam izrazio žaljenje zbog ratnih zbivanja", rekao je Josipović studentima u Mostaru.

Hrvatski predsjednik dao je kratku izjavu i prilikom obilaska mostarskog Starog mosta te je istaknuo kako je njegov istup "bio govor prijateljstva, govor spremnosti da se priznaju vlastite pogreške te da se otvori jedna bolja i kvalitetnija budućnost pred nadolazeće promjene".

"Svaki odgovoran političar, bez obzira je li bio u Hrvatskoj, Srbiji ili BiH ima zadaću sagledati dobre i loše strane politike koju je njegova država vodila. On treba ne samo dati izjavu, nego se o tome i očitovati", dodao je Josipović.

Hrvatski predsjednik u srijedu navečer u Mostaru sudjeluje na ceremoniji otvaranja kulturne manifestacije Mostarskog proljeća. (hina/metro-portal)

15.04.2010. 21:18:06
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Jadranko
    16.04.2010. 10:31
    Na pitanje smatra li kako je hrvatski predsjednik bio iskren u isprici za ratna stradanja, Cerić (muslimanski duhovni vođa u BiH, veliki muftija Mustafa Cerić) je u razgovoru za Reuters rekao: "Naravno da je iskren i ja sam jako sretan."
  2. avatar
    Jadranko
    16.04.2010. 10:45
    SARAJEVO, April 14 (Reuters) - Croatian President Ivo Josipovic apologised to Bosnia on Wednesday for Zagreb's wartime role in fuelling bitter ethnic divisions that still plague the country's Croats, Muslims and Serbs.
    Ovako je bilo i s Mesićem, nešto izjavi pa nam onda objašnjavaju njegovi PR-evi da je "...predsjednik mislio ...". Pa valjda razumijemo hrvatski jezik a za one koji ne razumiju piše Reuters i na engleskom tako da sada cijeli svijet zna šta je uradio samo naš predsjednik to još nezna.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh